Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van
nieuws iOS 11 macOS High Sierra 10.13 tvOS 11 watchOS 5

‘Apple-toestellen met oude software verliezen toegang tot App Store’

Auteur: Annemiek Lourensen
2 reacties
Apple diensten ondersteuning


Lees verder na de advertentie

Apple heeft allerlei voorzieningen waarmee je nog meer uit je apparaten haalt – van de App Store tot Apple Music. Maar volgens een nieuw gerucht zullen wat oudere besturingssystemen binnenkort hun ondersteuning voor deze Apple-diensten verliezen. Welke software wordt getroffen?

Ondersteuning Apple-diensten

Twitteraar StellaFudge schrijft dat een aantal oude besturingssystemen binnenkort hun ondersteuning voor Apple’s diensten zullen verliezen. Hier is zelfs bewijs voor, met dank aan de Amerikaanse tech-website MacRumors. Zij hebben namelijk een support-pagina gevonden waarin Apple het volgende schrijft: “Sommige oude software-versies bieden geen ondersteuning meer voor voorzieningen van Apple”. Deze pagina is vorige maand nog gepubliceerd, dus StellaFudge lijkt gelijk te hebben.

Hoewel Apple verder geen details geeft, gaat dit volgens StellaFudge al van start in mei. Getroffen gebruikers krijgen hier voor die tijd waarschijnlijk nog wel een melding van. Al kun je nu alvast controleren of jouw apparaten hun ondersteuning verliezen. Het gaat namelijk om de volgende besturingssystemen:

De hamvraag is nu: welke diensten kunnen apparaten met deze besturingssystemen dan niet meer gebruiken? Volgens StellaFudge gaat het om alle Apple-diensten, met uitzondering van iCloud. Denk hierbij aan Apple Music, Apple Arcade, Apple TV+, de App Store, Siri, Kaarten en mogelijk meer. Ook Apple News+ en Apple Fitness+ worden dan getroffen, maar deze diensten zijn vooralsnog niet beschikbaar in Nederland en België.

Wat nu?


kooptip

Heb jij een iPhone, Mac, Apple Watch of Apple TV met daarop een van de bovenstaande besturingssystemen? Controleer dan of er een compatibele software-update voor je klaar staat en installeer deze. Mocht dit niet het geval zijn, dan komt je toegang tot de diensten op dit toestel helaas te vervallen. Al kun je de voorzieningen uiteraard alsnog gebruiken op een nieuwer toestel.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste iPhone-nieuws en andere Apple-ontwikkelingen? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!