Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van
thumbnail
Diensten

Apple TV+

Apple TV+ is Apple’s streamingdienst met eigen exclusieve series, films en documentaires – een soort Netflix dus. Wat kun je er op zien, en wat kost het? Moet je er een iPhone of Mac voor hebben? Wij zetten het op een rij.

Lees verder na de advertentie

Apple TV+ series en films

Weet je op Netflix niet meer wat je moet kijken? Kijk dan verder naar Apple TV+, met exclusieve content die alleen maar bij Apple te zien is. Apple TV+ bestaat sinds 2019 en het aanbod is nog altijd niet reusachtig als je het vergelijkt met Netflix. Maar het groeit wel gestaag met hoogwaardige content, met name series.

Maandelijks worden er nieuwe originals toegevoegd. The Morning Show (met Jennifer Aniston en Reese Witherspoon), For All Mankind en het post-apocalyptische See behoren van meet af aan al bij de beste Apple TV series. Een groot succes is de oorlogsserie Masters of the Air, geproduceerd door Tom Hanks en Steven Spielberg. Deze beleefde het beste openingsweekend ooit op de streamingdienst.

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Inmiddels maakt Apple zelfs films die eerst in de bioscoop verschijnen, en in een later stadium op Apple TV+. Vanaf 12 januari 2023 kun je bijvoorbeeld Killers of the Flower Moon streamen, medio februari verwachten we Napoleon. Bekijk hieronder wat trailers!

Apple TV+ app

Je kunt op allerlei manieren kijken naar Apple TV+. De videodienst is beschikbaar in de Apple TV-app op iPhone, iPad, Apple TV, iPod touch en Mac. Of ga op welk apparaat dan ook in de browser naar tv.apple.com.

Heb je onlangs nog een smart-televisie aangeschaft? Dan kun je hierop mogelijk ook de TV-app van Apple installeren. Op recente televisies kun je de Apple TV-app installeren waarmee je toegang hebt tot de iTunes Store en Apple TV+. Op de website van Apple vind je een lijst met televisies die de TV-app ondersteunen. Ook consoles als de PS5 en Xbox Series hebben toegang tot Apple TV+.

Kortom: je hoeft niet eens per se een Apple-product in huis te hebben, het is toegankelijk voor iedereen. Wel maak je een Apple ID aan, maar dat is gratis.

Abonnement

Apple TV+ kost € 9,99 per maand of € 99 per jaar en dat is goedkoper dan een aantal concurrenten (Disney+ kost na de gratis proefperiode € 10,99 per maand of € 109,90 per jaar; Netflix’ goedkoopste abo is € 7,99 per maand). Voor die tien euro kan de hele familie (maximaal zes personen) gebruikmaken van de dienst. Apple TV+ maakt ook deel uit van Apple One, met daarin diverse Apple-diensten gecombineerd.

Apple TV+ gratis

Wil je het eerst even uitproberen? Dat kan, iedereen krijgt een proefabonnement van zeven dagen. En heb je een Apple Music-studentenabonnement? Dan heb je geluk, want daarbij is Apple TV+ inbegrepen.

Om nog meer promotie aan Apple TV+ te geven, krijgen kopers van een nieuwe iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV of Mac drie maanden lang Apple TV+ gratis. Je kunt het als volgt activeren.

  • Zet je nieuwe Apple-product aan. Zorg ervoor dat je bent ingelogd met je Apple ID.
  • Open de app Apple TV. Zorg ervoor dat je de nieuwste versie van het besturingssysteem geïnstalleerd hebt.
  • Zie je de aanbieding niet direct in beeld, scrol dan naar beneden in het gedeelte ‘Nu kijken’.
  • Tik op ‘Geniet 3 maanden gratis’.

Mogelijk moet je nu nog wat extra stappen doorlopen. Er kan bijvoorbeeld gevraagd worden naar je Apple ID of je betaalmethode. Lukt het niet? Er zijn meer manieren om Apple TV gratis te kijken.

Apple TV opzeggen

Apple TV+ is maandelijks opzegbaar. Op de iPhone en iPad gaat dat als volgt:

  • Open de Instellingen-app en tik boven op je naam.
  • Kies voor ‘Abonnementen’, tik op ‘Apple TV+’ en kies ‘Annuleer abonnement’.

Over andere opzegmethodes lees je meer in ons artikel over Apple TV opzeggen.

Kijktips voor Apple TV+