Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Silo (Apple TV+) review: Ik wil naar buiten

Auteur: Sven Lamers
0 reacties

Silo is een van de grootste hit-series op Apple TV+. Als je van dystopische sciencefiction houdt, dan moet je hem zeker gaan kijken. In onze review leggen we uit waarom.

De troosteloze wereld van Silo

‘Ik wil naar buiten.’ Deze onschuldige zin hoor je wat vaker tijdens de eerste aflevering van Silo, een van de populairste series van Apple TV+ van het moment. Maar waar gaat het dan over? Silo speelt ergens in de verre (?) toekomst. De mensheid leeft in ondergrondse steden – de zogeheten silo’s – met bijzonder strikte regels. Zo zijn voorwerpen uit het verleden illegaal, een kind hebben mag pas na goedkeuring door het bestuur en je woonplek wordt bepaald door het werk dat je doet.

De allerbelangrijkste regel is echter dat als je zegt dat je naar buiten wilt, je naar buiten móét. Met daarbij het vriendelijke verzoek om met een wollen doekje de camerasensors aan de buitenkant te reinigen. De beelden van de troosteloze buitenwereld worden namelijk dag en nacht naar de kantines in de silo gestreamd, zodat iedereen weet hoe onleefbaar het buiten is.

Meer reviews en kijktips? Je ontvangt ze in je mailbox met onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Je wilt naar buiten? Je gaat naar buiten

Tijdens de eerste aflevering gaat dus al iemand naar buiten. Binnen de silo is dat een groot evenement: alle mensen komen bij elkaar in de kantines en juichen als de camera’s worden gereinigd. Daar staat dus ook sheriff Holston op te wachten, want zijn vrouw Allison was ervan overtuigd dat het verhaal rondom de buitenwereld een leugen zou zijn, en heeft gevraagd om naar buiten te gaan.

Van tevoren hebben ze nog een overeenkomst getroffen. Als het buiten inderdaad veel mooier zou zijn dan de schermen doen denken, dan zou zij inderdaad de sensors schoonmaken. Zij gaat dus naar buiten, maakt de sensors schoon … maar valt even later dood neer. Net als vele anderen voor haar.

En dat vormt de basis voor een ongelofelijk spannend verhaal met talloze plottwists. Want hoe ziet het er buiten nou echt uit? Waarom is alles uit de tijd van vóór de silo verboden? En wat hebben de mensen uit de justitie-afdeling te verbergen? Na de eerste twee afleveringen lijk je alles al te weten, maar na wat wendingen is toch alles anders dan het schijnt.

Tot de laatste aflevering alles weer in een compleet ander licht laat zien. Kortom: Silo is geniale televisie die ons doet verlangen naar een tweede seizoen. Dat is overigens al in productie en moet eind 2024 of begin 2025 op Apple TV+ verschijnen.