Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

The Buccaneers (Apple TV+) review: voor de Bridgerton-fans!

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
The Buccaneers review

Het is weer wachten op een nieuw seizoen van Bridgerton, maar tot die tijd kun je genieten van The Buccaneers op Apple TV+. Is de serie zelfs beter dan zijn Netflix-concurrent? Ontdek het in deze The Buccaneers review!

Lees verder na de advertentie

Wil je op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws, zoals over Apple TV+? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bridgerton-droogte

‘Dear reader…’, zo zou roddeltante Lady Whistledown haar reviews ongetwijfeld aftrappen. Sorry voor de verwijzing – mijn gedachten zijn nog helemaal bij het meest recente seizoen van Bridgerton. Voor iedereen die dit Netflix-fenomeen niet kent: Bridgerton is een kostuumdrama dat zich afspeelt in de negentiende eeuw, waarin leden van de hogere kringen van Londen zoeken naar een match.

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Qua kijkcijfers behoort het tot een van de meest populaire series van de meest populaire streamingdienst. Helemaal na het meest recente seizoen, dat alle verwachtingen heeft overtroffen: het staat nu al in de nummer drie van meest bekeken series of seizoenen óóit op Netflix. Geen wonder dat kijkers zo ongeduldig wacht op nieuwe afleveringen.

Op naar Apple TV+!

Net als anderen zocht ik naar iets om tot die tijd op te teren, waarna ik uiteindelijk bij The Buccaneers terechtkwam­­ – een prima alternatief voor het Netflix-drama. Deze Apple TV+-serie heeft op het eerste gezicht een hoog Bridgerton-gehalte: een groep jonge vrouwen strijkt neer in het Londen van 1870, in de hoop daar iemand aan de haak te slaan.

Dat blijkt echter nog een flinke opgave. De dames komen uit Amerika, waar ze van veel meer vrijheid en ambities hebben genoten dan de strikte ‘high society’ aan de andere kant van de Atlantische Oceaan toelaat. Reken er dus maar op dat zij de boel op stelten zetten!

The Buccaneers begint als een voorspelbare feel good-serie, maar naarmate de afleveringen vorderen, worden er steeds meer verhaallijnen geïntroduceerd waarin de persoonlijke worstelingen van de dames centraal staan. En die gaan dieper dan simpelweg liefdesverdriet. Precies daardoor weet The Buccaneers zich te onderscheiden van zijn Netflix-concurrent.

Bekende gezichten?

Als kijker leef je al snel mee met deze groep ‘buccaneers’­­­ (vrij vertaald als piraten), waarvoor de vijf hoofdrolspeelsters alle lof verdienen. Verwacht geen grote namen. De dames (en heren) in de serie moeten hun doorbraak nog maken, maar laat dat de pret niet bederven.

Het bekendste lid is Alisha Boe, zij schitterde­­ eerder­­­ al in de controversiële Netflix-hit 13 Reasons Why. Geen wonder dus dat zij als de rebelse Conchita in elke scène de show steelt. Al zit er geen enkele zwakke schakel in de cast: iedereen weet zijn rol overtuigend te vertolken.

Prachtige productie

Het verhaal is misschien net niet uniek genoeg om een wereldwijde hit te worden, maar qua productie­­­­ blinkt deze serie absoluut uit. Eén blik en het is direct duidelijk dat er een enorm Apple-budget achter zit: kijk je ogen uit met de betoverende kostuums en dromerige shots van Schotland, waar de volledige serie is gefilmd. Of geniet van de hedendaagse meezingers van uitsluitend vrouwelijke artiesten.

Die acht afleveringen­­­ vliegen voorbij. Heb je naderhand iets nodig om je zoet te houden tot seizoen twee? Dat wordt weer wachten tot nieuwe afleveringen van Bridgerton!

Pluspunten

  • Voor de Bridgerton-fans
  • Sterk acteerwerk
  • Indrukwekkende sets en kostuums

Minpunten

  • Niet helemaal uniek