Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Shrinking (Apple TV+) review: Harrison Ford in een comedyserie?!

Auteur: Ward Edema
0 reacties
Shrinking

Na het succesvolle Ted Lasso heeft Apple TV+ er een comedyserie bij: Shrinking, met verrassend genoeg een grote rol voor Harrison Ford. Is hij het kijken waard? Je leest het in onze Shrinking review.

Lees verder na de advertentie

Harrison Ford in een comedy?!

Zeg je Harrison Ford, dan denk je aan actie en avontuur. Indiana Jones, Han Solo, Rick Deckard: Fords iconische rollen vallen ruwweg allemaal in dezelfde categorie. Nogal opvallend dus dat hij door Apple werd gestrikt om een rol te spelen in de comedyserie ‘Shrinking’. Nóg opvallender is dat hij zich in dit genre net zo thuis voelt als in de setting waarin we hem normaal zo gewend zijn.

In ‘Shrinking’ volg je Jimmy (Jason Segel), een psychotherapeut die plots weduwnaar is geworden. Omdat hij zelf al genoeg heeft om mee te dealen, waaronder de relatie met zijn tienerdochter die met de dag slechter lijkt te worden, wordt hij de eeuwige problemen van zijn patiënten beu. In een uitbarsting zegt hij daarom eindelijk eens tegen een patiënt wat hij écht vindt – tot ongenoegen van zijn oudere collega Paul (Harrison Ford), die vindt dat patiënten tot hun eigen doorbraken moeten komen – en die nieuwe houding zet zijn hele leven op z’n kop. En dat van zijn patiënten.

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Humor en drama in balans

In de serie staat het omgaan met de dood centraal, en hoewel het bij een comedy voor de hand ligt dat dit een humoristische insteek heeft, weet de serie toch op de juiste momenten een gevoelige snaar te raken. Daarbij helpt het dat Segel – bekend van onder meer ‘How I Met Your Mother’ – altijd overtuigend is in zijn rol. Of het nou een luchtige of emotionele scène is, in beide gevallen speelt hij even sterk.

Ontvang onze Apple TV+ reviews direct in je mailbox met onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Terug naar Harrison Ford, want ook hij weet dus een indruk achter te laten. Zijn personage dient voornamelijk als ‘de therapeut van de therapeut’, die Jimmy helpt om de relatie met zijn dochter te verbeteren. Fords tamelijk norse houding ten opzichte van zijn jongere tegenspelers is hilarisch om naar te kijken. Al helemaal als hij scènes deelt met Gabby (Jessica Williams), de altijd enthousiaste collega van Jimmy en Paul.

Een vleugje Ted Lasso

Opvallend is dat ‘Shrinking’ qua humor, personages, onderliggende zwaardere materie en sterk acteerwerk veel deelt met de andere grote comedyserie bij Apple TV+: ‘Ted Lasso’. Verrassend is dit echter niet: ze komen allebei van de hand van Bill Lawrence, die ook dient als executive producer voor beide series. Is de serie ook net zo goed als ‘Ted Lasso’? Dat niet – het raster van personages is in ‘Ted Lasso’ nog nét wat vermakelijker – maar dat is ook wel een erg hoge standaard om aan te voldoen.

Heb je ‘Ted Lasso’ al uitgebinged, dan moet je ‘Shrinking’ ook zeker een kans geven. Al helemaal omdat er nu slechts één behapbaar seizoen is; seizoen twee is wegens succes al in de maak. Daar kijk je na het einde van het eerste seizoen geheid naar uit.

Pluspunten

  • Harrison Ford verrast als comedy-acteur
  • Humor en drama goed in balans
  • Vermakelijk plot

Minpunten

  • Behaalt nét niet de hoogtes van Ted Lasso