Terug naar Apple TV+ en Apple Channels
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Software

Apple TV+ en Apple Channels

Door Laura Grootaarts20 augustus 2019 11:264 min. leestijd

Apple TV: die app kennen we in deze contreien eigenlijk niet, maar als het aan Apple ligt gaat daar binnenkort verandering in komen. De nieuwe Apple TV-app wordt de plek waar alles verzameld wordt wat je wilt kijken. Apple TV+ is Apple’s eigen Netflix. Via Apple TV Channels heb je alle betaalzenders en streamingdiensten bij elkaar. Dit is wat je moet weten.

Apple TV+

Apple kondigde tijdens de keynote ook een ander onderdeel aan van de compleet vernieuwde Apple TV-app: Apple TV+. Dit is Apple’s streamingdienst met eigen exclusieve series, films en documentaires – een soort Netflix Originals dus.

Apple experimenteerde eerder al met eigen content. Zo waren Carpool Karaoke en de talentenshow Planet of the Apps in de voorbije jaren al te zien op het platform Apple Music. Niet de grootst denkbare successen. Apple belooft dat Apple TV+ films en series van topkwaliteit gaat bieden, helemaal zonder reclames. Op de pagina hiernaast zie je al wat je zoal kunt verwachten. En het moet gezegd worden: op sommige titels zal Netflix best jaloers zijn.

Apple TV+ series

Welke series zijn er straks te zien op Apple TV+? Tijdens de aankondiging van de dienst liet Apple al direct zien wat er op dit moment in de maak is. Dit is een selectie daaruit:

The Morning Show

The Morning Show

Jennifer Aniston en Reese Witherspoon zijn de gezichten van The Morning Show. En nee, dat is geen actualiteiten-programma in de ochtend, maar een gedramatiseerde serie over alle hectiek die er bij zo’n ochtendshow aan te pas komt.

See

See

Dystopische verhalen waarin de mensheid door een enge ziekte zo goed als weggevaagd is, zijn er al genoeg. Maar See is extra luguber, want de paar mensen die het gruwelijke virus overleefd hebben, zijn allemaal blind geworden.

Helpsters

Helpsters

Het was met stip de grootste ster die op 25 maart het podium betrad: Big Bird, de Amerikaanse neef van Pino. Helpsters is van de makers van Sesamstraat. Het nieuwe personage Cody en haar monstervrienden leren kinderen coderen

Oprah

Oprah

De zaal was te klein toen Oprah het podium betrad tijdens de keynote: misschien dacht het aanwezige publiek dat ze iPhones uit ging delen. Dat was niet het geval: Oprah maakt voor Apple twee humaninterest-docu’s en een boekenprogramma.

Steven Spielbergs Amazing Stories

Amazing Stories

Amazing Stories is een succesvolle serie uit de jaren tachtig, en Steven Spielberg gaat deze na dertig jaar nieuw leven inblazen voor Apple TV+. Ben je een liefhebber van horror, sci-fi en fantasy, dan wil je dit zien.

For All Mankind

For all mankind

For All Mankind is een sciencefiction-serie die zich buigt over de vraag: wat als de ruimte-wedloop tussen de Verenigde Staten en de Sovjet-Unie uit de jaren zestig en -zeventig nooit ten einde zou zijn gekomen?

Prijzen en beschikbaarheid Apple TV+

Het zou gaan om een bedrag van $ 9,99 per maand. Omdat Apple de dollar- en europrijzen voordiensten doorgaans gelijktrekt, kunnen we ervan uitgaan dat we hier maandelijks € 9,99 betalen voor Apple TV+. Dat is goedkoper dan Netflix, waar een abonnement € 11 of € 14 per maand kost, maar meer dan wat Disney+ vraagt.

Apple TV Channels

Apple TV+ en Apple Channels

De Apple TV-app wordt straks bovendien de centrale plek om content van populaire streamingdiensten, maar ook kabel- en satellietzenders, te bekijken. Nu bekijk je die allemaal nog in hun eigen apps, straks krijgen ze allemaal hun eigen ‘Channel’ in de app Apple TV. Over het volledige aanbod blijft Apple nog vaag, waarschijnlijk wordt er op dit moment nog druk vergaderd met diverse partijen. CBS, HBO, en Tastemade krijgen in ieder geval hun eigen Channel.

Eén belangrijke partij schittert trouwens door afwezigheid: Netflix. Juist de streamingdienst der streamingdiensten heeft aangegeven niet geïnteresseerd te zijn in een samenwerking met Apple. Netflix-topman Reed Hastings is er duidelijk over: ‘Apple is een geweldig bedrijf, maar we willen dat mensen de content via onze eigen kanalen zien.’

Prijs en beschikbaarheid Apple TV Channels

Over het prijskaartje verschaft Apple weinig duidelijkheid. ‘Gebruikers kunnen zich abonneren op nieuwe Apple TV Channels en betalen alleen voor kanalen die ze willen zien’, laat Apple weten. Klinkt als: je betaalt overal de volle mep voor. Maar misschien vergissen we ons en komt Apple met bundels of een all-inclusive prijs.

In mei komt de compleet vernieuwde app beschikbaar op de iPhone, iPad en Apple TV. Althans: in honderd landen en we gaan ervan uit dat Nederland en België daartoe behoren. Vanaf de herfst is de app er ook voor de Mac. De vraag op dit moment is hoeveel aanbieders terug te vinden zijn als Channel. Apple noemt bijvoorbeeld HBO, maar dat lijkt te gaan over de Amerikaanse versie – in Europa lopen er allerlei ingewikkelde contracten met andere partijen.

iCreate 111
iCreate 111
Is jouw Mac al klaar voor Catalina?
Volgend dossier
iPadOS
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden