Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

iPhone 15 Pro komt eraan: alle 11 nieuwe features op een rij

Auteur: Koen van Ekeren
7 reacties
iPhone 15 gebogen randen


Lees verder na de advertentie

Ook in 2023 onthult Apple weer nieuwe iPhones. Het toptoestel wordt de iPhone 15 Pro (Max). Wat zijn de nieuwe functies van Apple’s aankomende paradepaardje? In dit artikel zetten we alle mogelijke iPhone 15 Pro vernieuwingen onder elkaar.

iPhone 15 design

iPhone 15 Pro: de vernieuwingen

Als je toe bent aan een nieuwe iPhone, dan kan het best slim zijn om nog even te wachten met je aankoop. In september brengt Apple traditioneel de nieuwste iPhone-serie uit. Dankzij betrouwbare geruchten weten we al veel over de mogelijke features van de iPhone 15 Pro.

Hieronder sommen we alle iPhone 15 Pro-vernieuwingen op, die waarschijnlijk niet beschikbaar zijn voor de goedkopere iPhone 15 (Plus):

  • Periscoopcamera. De camera van de iPhone 15 Pro Max heeft volgens Apple-analist Ming-Chi Kuo een periscooptelelens. Hierdoor is het toestel beter in staat om te zoomen. Volgens Kuo gaat het om 6x optische zoom, vergeleken met 4x bij de iPhone 14 Pro-modellen. Of de kleinere iPhone 15 Pro deze zoomlens ook krijgt, is nog twijfelachtig.
  • A17 Bionic-chip. De Pro-modellen zijn uitgerust met de A17 Bionic-chip. De verbeteringen zijn relatief groot, want het is de eerste iPhone-chip die op een 3 nanometer-procedé wordt gemaakt. Dit betekent nog kleinere onderdelen in de chip, waardoor de iPhone sneller en energiezuiniger wordt.
  • Dunne schermranden. De zwarte randen rondom het scherm worden dunner en afgeronder – vergelijkbaar met de nieuwste Apple Watch.
  • Kleiner en dikker. Het verschil is klein, maar gelekte CAD-tekeningen wijzen uit dat de iPhone 15 Pro een fractie compacter is dan zijn voorganger.
  • Titanium. Dit gerucht is nog een twijfelgeval, maar de kans bestaat dat de behuizing is gemaakt van het sterkere titanium. Hierdoor moet de iPhone nog beter bestand worden tegen krassen.
  • Snellere usb-c. Alle iPhone 15-modellen beschikken over usb-c, maar die van de Pro-iPhones is wat beter. Ze ondersteunen namelijk veel snellere overdrachtssnelheden, tot 20 Gbps of zelfs 40 Gbps. Grote foto- en videobestanden zet je dan razendsnel over.
  • Solid state-knoppen. De iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max hebben geen fysieke knoppen, maar solide-state buttons. Dit zijn knoppen die niet fysiek bewegen, maar een trilling geven om het gevoel van indrukken te simuleren. De iPhone wordt zo waterbestendiger.
  • Verbeterde LiDAR-scanner. De LiDAR-scanner – die gebruikt wordt om de diepte te bepalen – wordt vermoedelijk beter. Dit zou een impuls kunnen geven aan camera-functies (zoals de Portretmodus) en toepassingen met augmented reality.
  • Rode kleuroptie. De iPhone 14 Pro is beschikbaar in het zilver, spacezwart, goud en dieppaars. De laatste tint lijkt bij de iPhone 15 Pro plaats te maken voor een donkerrode kleur.
  • Meer RAM. De iPhone 15 krijgt meer RAM, zo meldt onderzoeksbedrijf TrendForce. Het gaat om 8GB in plaats van de huidige 6GB. Hierdoor kan de iPhone gemakkelijker zware taken aan, wat bijvoorbeeld van pas komt bij geavanceerde camera-functies.
  • Wifi 6E. Een andere vermeende toevoeging is de ondersteuning van Wifi 6E. Met de wifi-versie krijg je een extra frequentieband tot je beschikking, wat resulteert in een stabielere wifi-verbinding. Hiervoor heb je wel een router met Wifi 6E nodig.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

In de komende maanden horen we ongetwijfeld meer over de iPhone 15 Pro vernieuwingen. Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!