Terug naar iPhone 15 Pro komt eraan: alle 11 nieuwe features op een rij
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iPhone 15 Pro komt eraan: alle 11 nieuwe features op een rij

Door Koen van Ekeren14 maart 2023 11:363 min. leestijd7

Ook in 2023 onthult Apple weer nieuwe iPhones. Het toptoestel wordt de iPhone 15 Pro (Max). Wat zijn de nieuwe functies van Apple’s aankomende paradepaardje? In dit artikel zetten we alle mogelijke iPhone 15 Pro vernieuwingen onder elkaar.

iPhone 15 design

iPhone 15 Pro: de vernieuwingen

Als je toe bent aan een nieuwe iPhone, dan kan het best slim zijn om nog even te wachten met je aankoop. In september brengt Apple traditioneel de nieuwste iPhone-serie uit. Dankzij betrouwbare geruchten weten we al veel over de mogelijke features van de iPhone 15 Pro.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Hieronder sommen we alle iPhone 15 Pro-vernieuwingen op, die waarschijnlijk niet beschikbaar zijn voor de goedkopere iPhone 15 (Plus):

 • Periscoopcamera. De camera van de iPhone 15 Pro Max heeft volgens Apple-analist Ming-Chi Kuo een periscooptelelens. Hierdoor is het toestel beter in staat om te zoomen. Volgens Kuo gaat het om 6x optische zoom, vergeleken met 4x bij de iPhone 14 Pro-modellen. Of de kleinere iPhone 15 Pro deze zoomlens ook krijgt, is nog twijfelachtig.
 • A17 Bionic-chip. De Pro-modellen zijn uitgerust met de A17 Bionic-chip. De verbeteringen zijn relatief groot, want het is de eerste iPhone-chip die op een 3 nanometer-procedé wordt gemaakt. Dit betekent nog kleinere onderdelen in de chip, waardoor de iPhone sneller en energiezuiniger wordt.
 • Dunne schermranden. De zwarte randen rondom het scherm worden dunner en afgeronder – vergelijkbaar met de nieuwste Apple Watch.
 • Kleiner en dikker. Het verschil is klein, maar gelekte CAD-tekeningen wijzen uit dat de iPhone 15 Pro een fractie compacter is dan zijn voorganger.
 • Titanium. Dit gerucht is nog een twijfelgeval, maar de kans bestaat dat de behuizing is gemaakt van het sterkere titanium. Hierdoor moet de iPhone nog beter bestand worden tegen krassen.
 • Snellere usb-c. Alle iPhone 15-modellen beschikken over usb-c, maar die van de Pro-iPhones is wat beter. Ze ondersteunen namelijk veel snellere overdrachtssnelheden, tot 20 Gbps of zelfs 40 Gbps. Grote foto- en videobestanden zet je dan razendsnel over.
 • Solid state-knoppen. De iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max hebben geen fysieke knoppen, maar solide-state buttons. Dit zijn knoppen die niet fysiek bewegen, maar een trilling geven om het gevoel van indrukken te simuleren. De iPhone wordt zo waterbestendiger.
 • Verbeterde LiDAR-scanner. De LiDAR-scanner – die gebruikt wordt om de diepte te bepalen – wordt vermoedelijk beter. Dit zou een impuls kunnen geven aan camera-functies (zoals de Portretmodus) en toepassingen met augmented reality.
 • Rode kleuroptie. De iPhone 14 Pro is beschikbaar in het zilver, spacezwart, goud en dieppaars. De laatste tint lijkt bij de iPhone 15 Pro plaats te maken voor een donkerrode kleur.
 • Meer RAM. De iPhone 15 krijgt meer RAM, zo meldt onderzoeksbedrijf TrendForce. Het gaat om 8GB in plaats van de huidige 6GB. Hierdoor kan de iPhone gemakkelijker zware taken aan, wat bijvoorbeeld van pas komt bij geavanceerde camera-functies.
 • Wifi 6E. Een andere vermeende toevoeging is de ondersteuning van Wifi 6E. Met de wifi-versie krijg je een extra frequentieband tot je beschikking, wat resulteert in een stabielere wifi-verbinding. Hiervoor heb je wel een router met Wifi 6E nodig.

In de komende maanden horen we ongetwijfeld meer over de iPhone 15 Pro vernieuwingen. Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Meer weten over iPhone 15 Pro?
Bekijk dit dossier
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
 • Handige Apple-tips
 • Altijd up-to-date
 • Leuke acties
Aanmelden

7
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Omniversum
Lezer
Omniversum

Als je dan toch gaat voor de beste telefoon van dit moment en geen halfjaar wilt wachten, kies dan een Samsung Galaxy S23 Ultra.. Of wacht op een S24 Ultra 😉

ShaggyNL
Lezer
ShaggyNL

Nou dan ga je voor alles behalve Samsung met hun brakke software. 1x overstap gemaakt voor 2 jaar (s10+) omdat ik het een paar honderd euro extra niet waard vond voor een iPhone.. Nog nooit zoveel irritaties gehad op lichte happeningen en dat dingen gewoon net niet lekker werken. Nu geef ik met liefde een paar honderd extra uit voor een iPhone.

Nol
Lezer
Nol

Vergeet ook niet de prima service van Apple. Na een jaar was mijn Samsung S21 Ultra uit het niets defect. Bijna 6 maanden moeten wachten op een nieuw toestel. Absurd.

Nakitomi
Lezer
Nakitomi

Samsung zal best betere toestellen maken. Maar het gaat mij niet zozeer om het toestel maar om de OS.

Nol
Lezer
Nol

Ik ben toch benieuwd wanneer Apple met een vouwbaar model op de markt gaat komen. Betere chip en camera is het marketing praatje wat we ieder jaar al terug zien.

Calvin
Lezer
Calvin

De Iphone 14 Pro 4x zoom? Is maar 3x hoor haha