Terug naar ‘De iPhone 15 krijgt meer werkgeheugen dan óóit’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘De iPhone 15 krijgt meer werkgeheugen dan óóit’

Door Annemiek Lourensen22 februari 2023 10:102 min. leestijd0

De iPhone 15 belooft behoorlijk vernieuwend te worden, ook qua werkgeheugen. Naar verluidt krijgen de nieuwe modellen namelijk meer en sneller RAM dan óóit! Dat schrijft het Taiwanese onderzoeksbedrijf TrendForce.

iPhone 15 werkgeheugen

iPhone 15 werkgeheugen

Apple zal ‘de capaciteit en specificaties opschalen’ van het werkgeheugen van de iPhone 15, aldus TrendForce. Het bedrijf gaat daar verder niet op in, maar waarschijnlijk wordt hier bedoeld dat Apple’s aankomende smartphones meer én sneller geheugen krijgen. Hier is namelijk al eerder wat over onthuld.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

In oktober 2022 publiceerde TrendForce een artikel over de verschillen tussen het werkgeheugen van de aankomende iPhones. Sindsdien weten we dat de iPhone 15 Pro (Max) wordt uitgerust met 8 GB aan werkgeheugen. En dat is een flinke toename vergeleken met het 6 GB RAM van de iPhone 14 Pro (Max).

Aan het werkgeheugen van de ‘gewone’ iPhone 15 (Plus) wordt volgens TrendForce niet gesleuteld: dit blijft gewoon 6 GB, net als bij de iPhone 14 (Plus). Toch gaat het instapmodel er ook op vooruit. Zo krijgt hij waarschijnlijk een ander type werkgeheugen: LPDDR5, hetzelfde als de iPhone 14 Pro (Max). Dit is sneller dan LPDDR4X, het type RAM van de iPhone 14 (Plus).

Grotere verschillen

Hoe groter het werkgeheugen, hoe gemakkelijker het wordt om te multitasken. 8 GB RAM maakt het straks vooral eenvoudiger om op de achtergrond meerdere apps tegelijkertijd open te hebben staan. Zeker in combinatie met de supersnelle A17 Bionic-chip, die naar verluidt naar de iPhone 15 Pro (Max) komt.

Maar gezien alleen het werkgeheugen van de Pro-modellen wordt verhoogd, wordt de kloof tussen de instap-iPhones en luxere uitvoeringen nóg groter. Ter vergelijking: alle iPhone 14-modellen hebben momenteel gewoon 6 GB RAM, alleen het type werkgeheugen verschilt. Zulke verschillen zien we de laatste jaren steeds vaker, zoals met het Dynamic Island.

Alles over de iPhone 15

De nieuwe iPhone wordt aangekondigd tijdens een speciaal Apple-event in september, maar dat duurt nog meer dan een half jaar. Verwacht de komende maanden daarom volop geruchten en leaks over Apple’s aankomende smartphone. Wil je ondertussen op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws, zoals over de iPhone 15? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Korting op veel Apple-producten tijdens de Lentedeals bij Amac

Korting op veel Apple-producten tijdens de Lentedeals bij Amac

• Actie loopt t/m 2 april
• Zowel online als in de Amac winkels

Door Annemiek Lourensen

(Web)redacteur iCreate. Kocht als tiener haar eerste Apple-product: een (inmiddels antieke) iPod. Hoort haar lievelingsmuziek tegenwoordig liever live.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar