Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

‘iPhone 15 Pro Max wordt iets kleiner en dikker – en dat ziet er zo uit’

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPhone 15 pro max formaat


Lees verder na de advertentie

Apple brengt later dit jaar de nieuwe iPhone 15 uit. Het duurste en grootste model wordt de iPhone 15 Pro Max, en daarvan zijn CAD-tekeningen naar buiten gekomen: die verklappen dat het toestel iets kleiner en dikker wordt dan zijn voorganger. Dit is wat we nu weten over het precieze iPhone 15 Pro Max formaat.

Een leaker die werkt onder de naam Ice Universe beschikt naar eigen zeggen over de meest recente CAD-tekeningen en zodoende ook over de specifieke afmetingen van de nieuwe iPhone. In het verleden heeft hij ook informatie over Apple gedeeld die achteraf bleek te kloppen.

Gelekt: het iPhone 15 Pro Max formaat


kooptip

Volgens Ice Universe wordt de iPhone 15 Pro kleiner dan de iPhone 14 Pro Max, in zowel de hoogte als de breedte. Tegelijkertijd wordt het toestel ietsje dikker. De ‘camerabult’ aan de achterzijde steekt iets minder ver uit. We hebben het hier overigens over verschillen van minder dan één millimeter, dus het is heel subtiel: de maten zijn 159,86 x 76,73 x 8,25 mm. Op de plek van de camera is het toestel 11,84 mm dik. Het scherm blijft even groot, wat betekent dat de randen rondom dus iets smaller zijn.

Dit is het iPhone 15 Pro Max formaat vergeleken met zijn directe voorganger, de iPhone 14 Pro Max:

iPhone 14 Pro Max iPhone 15 Pro Max Verschil
Hoogte 160,7 mm 159,86 mm -0,84 mm
Breedte 77,6 mm 76,73 mm -0,87 mm
Dikte 7,85 mm 8,25 mm +0,4 mm
Camera-diepte 4,18 mm 3,59 mm -0,59 mm
Dikte inclusief camera 12,03 mm 11,84 mm -0,19 mm

kooptip

Toch een behoorlijk andere look

Door de verminderde breedte van de iPhone, in combinatie met de gebogen randen, ligt het toestel waarschijnlijk beter in de hand. En omdat de camera wat minder ver uitsteekt, kun je het toestel wat gemakkelijker plat op tafel leggen. Al met al wijzen de afmetingen erop dat de iPhone 15 Pro Max meer van het ontwerp van zijn voorganger zou kunnen afwijken dan eerder werd gedacht. Ice Universe heeft op basis van de nieuwe informatie ook renders laten maken. Daarop is ook te zien dat de nieuwe iPhone een usb-c-aansluiting krijgt, en dat de mechanische knoppen worden vervangen door solid state-knoppen die minder gevoelig zijn voor slijtage:

Meer lezen over de iPhone 15?

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!