Terug naar iPhone 15 Pro krijgt verbeterde LiDAR-scanner (en dit heb je eraan)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iPhone 15 Pro krijgt verbeterde LiDAR-scanner (en dit heb je eraan)

Door Koen van Ekeren27 februari 2023 09:522 min. leestijd0

De Pro-iPhones hebben al jaren een speciale LiDAR-scanner, die de iPhone gebruikt om de diepte te bepalen. Bij de iPhone 15 Pro (Max) wordt de LiDAR-scanner nóg beter, zo lijkt het. Dat heeft een aantal voordelen.

iPhone 15 Pro LiDAR

iPhone 15 LiDAR

LiDAR staat voor Light Detection and Ranging en werd in 2020 geïntroduceerd bij de iPhone 12 Pro-modellen. Sindsdien veranderde de 3D-sensor niet, maar bij de nieuwe iPhone line-up is Apple van plan om de sensor een upgrade te geven.

Korting op veel Apple-producten tijdens de Lentedeals bij Amac

Korting op veel Apple-producten tijdens de Lentedeals bij Amac

• Actie loopt t/m 2 april
• Zowel online als in de Amac winkels

Dit meldt de betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo. In een reeks tweets zegt Kuo dat Sony’s time-of-flight VCSEL een lager stroomverbruik heeft dan die van de bestaande leveranciers van Apple. Dit kan leiden tot een langere levensduur van de batterij, maar ook tot betere prestaties op hetzelfde stroomverbruik.

Betere camera-functies

Kuo rekent op het laatste. De verbeterde LiDAR-scanner zou een impuls geven aan verschillende camerafuncties, waaronder de nachtmodus, autofocus en augmented reality. De LiDAR-scanner zorgt voor een betere autofocus bij weinig licht, en bij de iPhone 15 Pro wordt dat vermoedelijk dus beter.

iPhone 15 design

Ook komt de scanner geweldig van pas bij toepassingen met augmented reality, zoals de Meten-app en Ikea Place (waarmee je meubels in je digitale woonkamer zet). Mogelijk werkt dit met de iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max nog wat soepeler.

De LiDAR-sensor blijft naar verwachting exclusief voor de Pro-iPhones. Wel krijgen de iPhone 15 en iPhone 15 Plus verbeteringen die we nu nog alleen van de duurste iPhones kennen. In een artikel over de iPhone 15 camera lees je daar meer over.

Apple presenteert de iPhone 15-serie waarschijnlijk in september. Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen over de iPhone 15? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Meer weten over iPhone 15?
Bekijk dit dossier
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar