Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

iPhone 15 Pro krijgt verbeterde LiDAR-scanner (en dit heb je eraan)

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
iPhone 15 Pro LiDAR


Lees verder na de advertentie

De Pro-iPhones hebben al jaren een speciale LiDAR-scanner, die de iPhone gebruikt om de diepte te bepalen. Bij de iPhone 15 Pro (Max) wordt de LiDAR-scanner nóg beter, zo lijkt het. Dat heeft een aantal voordelen.

iPhone 15 LiDAR

LiDAR staat voor Light Detection and Ranging en werd in 2020 geïntroduceerd bij de iPhone 12 Pro-modellen. Sindsdien veranderde de 3D-sensor niet, maar bij de nieuwe iPhone line-up is Apple van plan om de sensor een upgrade te geven.

Dit meldt de betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo. In een reeks tweets zegt Kuo dat Sony’s time-of-flight VCSEL een lager stroomverbruik heeft dan die van de bestaande leveranciers van Apple. Dit kan leiden tot een langere levensduur van de batterij, maar ook tot betere prestaties op hetzelfde stroomverbruik.

Betere camera-functies

Kuo rekent op het laatste. De verbeterde LiDAR-scanner zou een impuls geven aan verschillende camerafuncties, waaronder de nachtmodus, autofocus en augmented reality. De LiDAR-scanner zorgt voor een betere autofocus bij weinig licht, en bij de iPhone 15 Pro wordt dat vermoedelijk dus beter.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

iPhone 15 design

Ook komt de scanner geweldig van pas bij toepassingen met augmented reality, zoals de Meten-app en Ikea Place (waarmee je meubels in je digitale woonkamer zet). Mogelijk werkt dit met de iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max nog wat soepeler.

De LiDAR-sensor blijft naar verwachting exclusief voor de Pro-iPhones. Wel krijgen de iPhone 15 en iPhone 15 Plus verbeteringen die we nu nog alleen van de duurste iPhones kennen. In een artikel over de iPhone 15 camera lees je daar meer over.

Apple presenteert de iPhone 15-serie waarschijnlijk in september. Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen over de iPhone 15? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!