Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

‘iPhone 15 Pro met usb-c zorgt voor enorme snelheidsboost’

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
iPhone 15 met usb-c


Lees verder na de advertentie

Het is een van de speerpunten van de iPhone 15-serie van volgend jaar: de overstap van Lightning naar usb-c. Volgens de betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo leidt dit tot een aanzienlijke verhoging van de bekabelde overdrachtssnelheden bij de iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max.

iPhone 15 Pro met usb-c

De geruchten over een iPhone 15 met usb-c doen al een tijdje de ronde, en nu is er meer zekerheid dat de nieuwe oplaadpoort er volgend jaar inderdaad komt. In een tweet zegt Kuo dat de plannen van Apple om over te gaan op usb-c doorgaan zoals verwacht. Hij baseert zich op bronnen uit de toeleveringsketen van Apple.

De complete iPhone line-up verruilt Lightning voor usb-c. Niet alleen de geavanceerdere iPhone 15 Pro-modellen krijgen de nieuwe poort dus, maar ook de betaalbaardere iPhone 15 en iPhone 15 Plus. Toch is de usb-c-poort van de Pro beter.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

De iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max ondersteunen hogere bekabelde overdrachtssnelheden. ‘Ik voorspel dat de 15 Pro en 15 Pro Max ten minste usb 3.2 of Thunderbolt 3 ondersteunen’, analyseert. Kuo. USB 3.2 zou de overdrachtssnelheden kunnen verbeteren tot 20 Gbps. Thunderbolt 3 verhoogt dat zelfs verder tot 40 Gbps.

De goedkopere iPhone 15 en iPhone 15 Plus blijven steken op usb 2.0-overdrachtsnelheden, even snel als bij Lightning. Dit betekent dat de snelheid van gegevensoverdracht wordt beperkt tot 480 Mbps – een aanzienlijk verschil met de Pro-modellen.

Wat heb je aan een snellere dataoverdracht?

Een snellere dataoverdracht is vooral geweldig voor creatieve professionals, die graag in de hoogste kwaliteit (ProRes) filmen met de iPhone. Dit is een videocodes die zorgt voor rauw beeldmateriaal. Twee uur aan film levert een bestand op van zo’n 720 GB. Even snel overzetten naar de Mac is er niet bij: hier heb je zo’n 3 uur en 45 minuten voor nodig.

Met de verbeterde overdrachtssnelheden van de iPhone 15 Pro kost het verplaatsen slechts een paar minuten. Daarmee wordt de iPhone een stuk geschikter om in te zetten bij professionele producties.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste geruchten over de iPhone 15? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!