Terug naar ‘iPhone 15 krijgt sterke titanium behuizing met gebogen achterkant’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘iPhone 15 krijgt sterke titanium behuizing met gebogen achterkant’

Door Koen van Ekeren22 november 2022 09:322 min. leestijd0

Bij de iPhone 14 sleutelde Apple nauwelijks aan het design, maar dat kan met zijn opvolger weleens anders zijn. De iPhone 15 zou een behuizing van titanium hebben, met een afgeronde rand die eruitziet als bij de iPhone 5c.

titanium iPhone 15

Nieuw ontwerp voor iPhone 15

Dit meldt Apple-leaker ShrimpApplePro op Twitter, die een goede staat van dienst heeft. Bij de iPhone 12 koos Apple voor een nieuwe ontwerpstijl, met een hoekige behuizing, platte randen en een vlak scherm. De iPhone 13 en 14 hebben deze stijl ook, maar de iPhone 15 krijgt mogelijk andere looks.

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

Volgens de bronnen van ShrimpApplePro zal de achterrand van de iPhone 15 afbuigen, in plaats van hoekig zijn. De behuizing is naar verluidt van het sterke titanium. De Apple-leaker houdt wel een slag om de arm en waarschuwt dat het in dit stadium nog verre van zeker is.

De ronde achterkant van de iPhone 15 zou lijken op het ontwerp van de iPhone 5c (zie zijaanzicht hieronder). Het ontwerp is ook in lijn met de onderste rand van Apple’s nieuwe 14-inch en 16-inch MacBook Pro-modellen. De laatste iPhone met gebogen randen is de iPhone 11 uit 2019.

Een titanium iPhone 15

Wat de iPhone 15 mogelijk ook krijgt, is een titanium behuizing. De glazen achterkant blijft volgens ShrimpApplePro aanwezig. Het is overigens niet voor het eerst dat we horen dat Apple een titanium iPhone zal uitbrengen. Voor de lancering van de iPhone 14 Pro waren die geluiden er ook, maar de vlaggenschepen hebben een chassis van aluminium en roestvrij staal.

Een voordeel van titanium is dat het materiaal een relatief hoge hardheid heeft, waardoor de iPhone beter bestand is tegen krassen. Met het sterke materiaal is het bovendien zeer lastig om een iPhone te buigen. Wel is titanium lastig bewerkbaar. Hier heeft Apple iets op gevonden: patenten wijzen uit dat het bedrijf een chemisch proces heeft ontwikkeld dat titaniumbehuizingen een hoogglanzende afwerking geeft voor een aantrekkelijker design. De nieuwe Apple Watch Ultra heeft overigens ook een behuizing van titanium.

De iPhone 15-serie komt vermoedelijk in september 2023 uit. Wil je op de hoogte blijven van de geruchten? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 15
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar