Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Derde publieke bèta van iOS 17 is uit – en dit is er nieuw

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iOS 17 beta


Lees verder na de advertentie

Apple heeft de derde publieke bèta van iOS 17 uitgebracht. Hiermee kan iedereen alvast de vernieuwingen van iOS 17 uitproberen – de grote iPhone-update van dit jaar verschijnt volgende maand.

iOS 17 derde publieke beta is nu uit

Voordat iOS 17 in september verschijnt, wordt de software uitgebreid getest door twee groepen: app-ontwikkelaars en het ‘gewone’ publiek, bestaande uit Apple-liefhebbers. App-ontwikkelaars zijn inmiddels al aanbeland bij ontwikkelaars-bèta 5: deze verscheen een dag eerder dan de publieke versie. Voor het publiek is nu de derde publieke bèta verschenen. Inhoudelijk zijn deze twee bèta’s gelijk aan elkaar.

Wat is er nieuw?

In de nieuwe bèta worden de nodige problemen opgelost. Verder is Apple nu in de fase beland waarin met name aan details wordt gewerkt. Onder meer dit is er nieuw in deze versie:

  • De animaties bij het loggen van je humeur in Gezondheid zijn iets aangepast.
  • Bij privé surfen in Safari worden de tabs na afloop vergrendeld. In eerdere bèta’s gebeurde dat automatisch, nu moet je daarvoor eerst eenmalig toestemming geven,
  • De Safari-bouwstenen in Opdrachten zijn verduidelijkt met toepasselijke pictogrammen.
  • AirDrop heeft een nieuw geluid gekregen.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Let op

Iedereen kan de bèta downloaden via het Apple Beta Software Program. Het is natuurlijk leuk om als een van de eersten de nieuwe functies uit te proberen. Maar onthoud dat bètaversies mogelijk onvolledig zijn en fouten kunnen bevatten. Installeer de bèta niet op je belangrijkste iPhone. Bèta’s zijn specifiek bedoeld voor ontwikkelaars en enthousiaste gebruikers die in staat zijn om met mogelijke problemen om te gaan.

iOS 17 release in september

Het duurt niet meer heel lang voordat iOS 17 verschijnt: in september is het zover. Er komen dan grote nieuwe functies naar je iPhone, zoals Stand-by, Contactposters en NameDrop. Iedereen met een iPhone XR/XS of nieuwer kan de update straks downloaden. Wil je op de hoogte blijven, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!