Terug naar iOS 17 bèta 5 is uit: nieuwe stap richting de lancering!
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iOS 17 bèta 5 is uit: nieuwe stap richting de lancering!

Door Laura Grootaarts9 augustus 2023 09:233 min. leestijd0

We zijn hard op weg naar de lancering van iOS 17: Apple gaat door met testfase. Zojuist is iOS 17 bèta 5 vrijgegeven: wat heeft deze nieuwe versie te bieden?

iOS 17 beta 5

Testen voor de iOS 17 release

iOS 17 werd aangekondigd tijdens het recente WWDC-evenement op 5 juni. Direct na die aankondiging verscheen de allereerste bèta, speciaal voor ontwikkelaars. Eind vorige maand verscheen iOS 17 bèta 4 en nu zijn we al bij iOS 17 bèta 5 beland. Apple brengt deze testversies uit om eventuele technische haperingen op te sporen en te verbeteren, voordat het straks tijd is voor de officiële release van iOS 17 – waarschijnlijk ergens in september.

Naast de iOS 17 bèta voor ontwikkelaars, brengt Apple ook zogenaamde publieke bèta’s uit. Die zijn bedoeld voor de gewone (enthousiaste) Apple-gebruiker. Ze volgen steeds vlak nadat er een ontwikkelaarsbèta is verschenen, en zijn inhoudelijk identiek. Het kan dan ook niet lang duren voordat iOS 17 publieke bèta 3 verschijnt – die is gelijk aan ontwikkelaarsbèta 5. Maar wat heeft Apple toegevoegd aan deze nieuwste iOS 17 bèta?

iOS 17 bèta 5 nieuwe functies

iOS 17 beta 5 nieuwe functies

Wat heeft iOS 17 bèta 5 voor ons in petto? Het is opvallend hoe gelijkmatig de bèta’s dit jaar zijn: het is geen komen en gaan van grote nieuwe functies. Alles zat er van meet af aan al in, en Apple werkt vooral aan details. Dat is ook nu weer het geval:

  • In de app Gezondheid kun je straks je humeur bijhouden. In deze bèta zijn de animaties en de kleuren iets aangepast.
  • Surf je privé in Safari, dan vergrendelen je tabbladen als je ze even niet gebruikt. Deze nieuwe optie was eerst standaard, maar nu lijkt het erop dat je hem toch eerst zelf moet activeren. Bij het eerste gebruik verschijnt er een scherm om dit te regelen.
  • In Opdrachten zijn de Safari-bouwstenen wat verduidelijkt. Voorheen waren alle bouwstenen voorzien van hetzelfde Safari-pictogrammetje, nu hebben alle acties een eigen pictogram.

En verder: heeft AirDrop een ander geluidje gekregen, zijn de knoppen in de App Store minder schreeuwerig (want niet meer in capslock), en zijn er kleine verbeteringen voor Check-in, de nieuwe functie waarmee je familie en vrienden laat weten of je veilig bent thuisgekomen.

iOS 17: andere nieuwe functies

Ben je benieuwd naar de opvallendste vernieuwingen, sla er dan ook zeker eens ons dossier over iOS 17 op na. Nieuw is onder meer Stand-by, waarmee je je iPhone omtovert in een slim display wanneer je hem oplaadt. Of contactposters, een soort digitale visitekaartjes die mensen zien als jij ze belt.

Wil je op de hoogte blijven van alles rondom iOS 17 – nu nog maar een maand van ons verwijderd? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

 

Pre-order de iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

Pre-order de iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar