Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

iOS 17 bèta 3 is uit: wat is er nieuw in deze iPhone-update?

Auteur: Annemiek Lourensen
2 reacties
iOS 17 ondersteuning


Lees verder na de advertentie

Er is weer een nieuwe testversie van iOS 17! Apple heeft hier het een en ander aangepast aan de aankomende iPhone-update. Wat is er anders in iOS 17 bèta 3?

iOS 17 bèta 3

iOS 17 is de volgende grote update voor de iPhone, en werd aangekondigd tijdens Apple’s WWDC-event op 5 juni. Direct daarna verscheen de eerste bèta: een testversie van de software waarmee geselecteerde gebruikers de nieuwste functies alvast kunnen proberen. Tot de officiële release brengt Apple nog meer van zulke bèta’s uit.

Vannacht heeft Apple al iOS 17 bèta 3 uitgebracht. De iPhone-update ziet er daardoor net wat anders uit, want Apple heeft wat kleine veranderingen toegepast. Wij zetten ze allemaal op een rij.

Credits in Apple Music


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Altijd al willen weten wie er aan een bepaald nummer heeft gewerkt? In de nieuwe bèta zie je dit voortaan direct in Apple Music, met dank aan een ‘Credits’-sectie. Hier zie je per nummer wie de songwriters, producers, artiesten, en meer zijn.

Gezondheid

Met iOS 17 heeft de Gezondheid-app voortaan ook aandacht voor je mentale gezondheid, onder andere dankzij een functie om je emoties en stemmingen te registreren. Dit werkt aan de hand van kleuren, maar met iOS 17 bèta 3 zijn er nog meer kleuren bijgekomen – en kun jij tussen meer stemmingen kiezen. Ook kun je nu herinneringen instellingen voor deze registraties.

Woning-app

Ook voor de Woning-app is er wat nieuws. Zo ziet de interface voor het aanpassen van slimme lampen met multi-color er anders uit. En wanneer je de app na de update voor het eerst opent, verschijnt er automatisch een venster dat laat weten welke vernieuwingen je in de app vindt. Verder is er een nieuwe optie voor garagedeuren.

Diepteregeling

Heb je de instellingen van de Diepteregeling aangepast? Als je deze wijzigingen wilt opslaan, kan dit voortaan sneller via de Instellingen-app. Met iOS 17 bèta 3 heeft Apple hier namelijk een extra schakelaar toegevoegd, waardoor je niet meer naar de categorie ‘Creatieve regelaars’ hoeft te navigeren.

Foto’s

Baanbrekend is het niet, maar ook de Berichten-app heeft wat nieuws. Wanneer je hier de app-kiezer opent, laat het icoontje van Foto’s een voorvertoning van je meest recente kiekje zien. Voorheen zag je hier een generiek icoontje.

iOS 17: alle nieuwe functies

Zoals je ziet zijn de bovenstaande aanpassingen maar klein. Ben je benieuwd wat de grote veranderingen zijn? Bekijk dan alle nieuwe iOS 17-functies die Apple heeft aangekondigd.

Wil je ook wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws? Zoals over iOS 17? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!