Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iOS 17 bèta 2 is uit: dit is nieuw in de update

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
iOS 17 ondersteuning


Lees verder na de advertentie

De tweede testversie van iOS 17 is uit! In de software heeft Apple het een en ander aangepast. We zetten de vernieuwingen van de iOS 17 bèta 2 hieronder onder elkaar.

iOS 17 bèta 2

Deze maand presenteerde Apple de nieuwe iOS 17-functies. Om ervoor te zorgen dat de software bij de release (waarschijnlijk in september) zo stabiel mogelijk is, brengt het bedrijf de komende weken testversies (bèta’s) uit.

Nu is dus de tweede iOS 17 bèta verschenen. Iedereen met een geschikt toestel (de iPhone XR of nieuwer) kan de iPhone-update alvast uitproberen. In een artikel over de iOS 17 bèta installeren lees je stap voor stap hoe dit werkt.

Tips


kooptip


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

In verschillende apps geeft Apple tips over de nieuwe functies. Bij het gebruik van AirDrop is er bijvoorbeeld een tip over NameDrop, waarbij je je contactgegevens deelt door de iPhone simpelweg in de buurt van een andere iPhone (met ook iOS 17) te houden.

Wil je wekelijks iPhone-tips in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Check in

De Berichten-app heeft een nieuwe functie ‘Check in’, waarmee je vrienden of familieleden laat weten dat je veilig je bestemming hebt bereikt. Wanneer je de functie activeert ontvangen ze automatisch een melding zodra je aankomt.

In de tweede bèta is de functie wat aangepast. Je kunt nu kiezen voor ‘Beperkt’ en ‘Volledig’. Met ‘Beperkt’ deel je de huidige locatie en informatie over de batterij en het netwerksignaal. Met ‘Volledig’ deel je meer, zoals de afgelegde route en de locatie waarop de iPhone voor het laatst is ontgrendeld.

Geen meldingen bij ‘Stand-By’

Een leuke nieuwe functie in iOS 17 is Stand-By, waarmee je van je iPhone een soort smart display maakt. Dit gebeurt als je de iPhone horizontaal houdt en oplaadt. Er is nu een optie bij om meldingen uit te schakelen als deze modus is geactiveerd. Meldingen die iOS herkent als dringend zijn een uitzondering: die blijf je zien.

Apple Music-widgets

Voor Apple Music zijn er vijf nieuwe widgets bij. Drie daarvan zijn ‘Hitlijsten’, ze zijn gebaseerd op de populairste nummers in jouw regio. Ook zijn er twee widgets met aanbevelingen van Apple Music.

Locatie

In het gedeelte ‘Systeem’ van de Locatievoorzieningen is er een nieuwe optie bij: MicroLocation. Apple legt (nog) niet uit wat de optie betekent. De optie ‘Satellietverbinding’ is overigens verdwenen.

Cross Fade in Apple Music

In iOS 17 voegt Apple Music bovendien eindelijk een optie toe om tussen nummers te vervagen (cross faden). Dat betekent dat een nummer niet meer abrupt wordt gestopt, maar er in plaats daarvan een geleidelijke fade-overgang is. Hierbij wordt het huidige nummer steeds stiller, terwijl je het volgende nummer alsmaar luider hoort.

In de eerste bèta gaf de functie veel problemen, want het leidde tot veel crashes. Dit is met de tweede bèta van iOS 17 verholpen.

Alle nieuwe iOS 17-functies

Hierboven bespreken we de kleinere aanpassingen in de bèta van iOS 17. Ben je nieuwsgierig naar alle grote vernieuwingen? Neem dan een kijkje naar ons artikel met alle iOS 17 functies. Krijg je er niet genoeg van? Spot dan ook deze iOS 17 geheimen.