Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iOS 17 bèta 7 is uit: verwijst deze vernieuwing naar de iPhone 15?

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
iOS 17 bèta


Lees verder na de advertentie

iOS 17 bèta 7 is uit! Deze testversie brengt weer wat vernieuwingen naar de iPhone, en één daarvan verwijst mogelijk naar een feature voor de iPhone 15.

iOS 17 bèta 7

iOS 17 is de volgende grote software-update voor de iPhone. Apple kondigde het aan op maandag 5 juni: toen vond de WWDC plaats, een evenement dat in het teken staat van software. Sindsdien verschijnen er steeds meer bèta’s. Dit zijn testversies van de software, waarmee zowel ontwikkelaars als ‘gewone’ iPhone-gebruikers iOS kunnen testen en feedback aan Apple kunnen geven. Op die manier kan het bedrijf de software perfectioneren voor de officiële release.

Precies een week geleden verscheen iOS 17 bèta 6 nog, maar vanacht is alweer de nieuwste iOS 17 bèta verschenen: iOS 17 bèta 7. Eerst alleen voor ontwikkelaars, maar inmiddels is ook de publieke bèta uit. Inhoudelijk zijn de twee identiek aan elkaar. Welke nieuwe iPhone-functies vinden we in deze testversie?

iOS 17 bèta 7: nieuwe functies

iOS 17 bèta 7 brengt weinig vernieuwingen met zich mee. Dat verbaast ons niet: bij bèta nummer zeven gaat het doorgaans vooral om software-verbeteringen en probleemoplossingen. Maar uiteraard vind je er alle nieuwe functies van de voorgaande bèta’s ook in terug. Dit is er in ieder geval nieuw in de huidige bèta:

  • Telefoon-app: Tijdens een telefoongesprek vind je de rode knop om op te hangen nu midden onder in het scherm. In de vorige bèta stond deze plots rechtsonder, en in iOS 16 en eerder stond de knop halverwege het scherm.
  • Schakelaar: Wanneer je de schakelaar op de zijkant van je iPhone activeert, voel je een korte trilling ter bevestiging. Dit is er al lang, maar in iOS 17 bèta 6 was deze voelbare feedback verdwenen. Dit kwam door een bug, maar in de huidige bèta voel je het weer. Bovendien duurt de trilling nu een tikkeltje langer.
  • Gezondheid: In iOS 17 kun je je gemoedstoestand registreren in de Gezondheid-app. Daarbij krijg je allerlei animaties te zien, en met iOS 17 bèta 7 zijn de designs daarvan wat aangepast.

iPhone 15?


kooptip

Er gaan al maanden geruchten dat de zijkant van de iPhone 15 geen schakelaar krijgt, maar een zogenaamde Actieknop. Als gebruiker stel je dan zelf in wat je iPhone doet wanneer je erop drukt. Denk hierbij aan het in- of uitschakelen van de camera, Siri en de Stille modus.

De wijzigingen aan de schakelaar zijn een teken dat die Actieknop er echt aan komt. Tot op heden voel je namelijk alleen een trilling wanneer je de schakelaar activeert, maar de Amerikaanse tech-website 9to5Mac heeft ontdekt dat er in iOS 17 bèta 7 nu óók een trilling zit wanneer je hem deactiveert. Apple heeft deze extra trilling echter alleen nog maar in de software verwerkt – de trilling is nog niet actief. Bij alle huidige iPhone-modellen voel je dus nog steeds niets wanneer je de schakelaar uitschakelt.

Bij de iPhone 15 voel je dit waarschijnlijk wel, met dank aan de Actieknop. Bij een fysieke schakelaar zie je namelijk meteen of een functie is ingeschakeld door er een blik op te werpen, bij een knop niet. In dat geval is een extra trilling dus nodig ter bevestiging, zodat je weet of je goed hebt gedrukt. Dat niet alleen: volgens 9to5Mac geeft de duur van de trilling straks zelfs aan of je een functie hebt in- of uitgeschakeld. Vandaar dat de trilling in deze bèta ook wat langer duurt.

iOS 17: release

iOS 17 wordt in september al uitgebracht. Dan vindt het volgende Apple-event plaats: daar wordt niet alleen de iPhone 15 aangekondigd, maar ook de release datum voor de nieuwe software-updates. Meestal is het dan nog een kwestie van dagen. Inmiddels is er zelfs al een verwachte datum voor het event.

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws? Waaronder van iOS 17 en de iPhone 15? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!