Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iOS 17 bèta 8 is uit: wat is er nieuw?

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iOS 17 bèta 8


Lees verder na de advertentie

Apple heeft gisteren iOS 17 bèta 8 uitgebracht voor ontwikkelaars. Voor alle andere geïnteresseerden is tegelijkertijd de publieke bèta verschenen. Het kan nu niet heel lang meer duren voordat de officiële versie van iOS 17 verschijnt.

iOS 17 komt eraan!

Apple heeft gisteren het Wonderlust-event aangekondigd voor dinsdag 12 september. Tijdens Apple’s event in september maken we kennis met de nieuwe iPhone, maar Apple onthult dan ook wanneer de nieuwe grote iOS-update voor iedereen beschikbaar is. Doorgaans is dat binnen een week na de keynote, en vaak op een maandag. Een iOS 17 release op maandag 18 september lijkt dus voor de hand te liggen.

Logisch dus dat we zo langzamerhand het einde van de testfase bereiken. Vorig jaar was de achtste bèta van iOS 16 ook de laatste. Daarna verscheen alleen nog de zogenaamde release candidate (RC), die inhoudelijk gelijk was aan de officiële versie – een soort generale repetitie in feite. Dit jaar verwachten we niet veel anders: iOS 17 bèta 8 is mogelijk de laatste testversie voordat straks de RC zal verschijnen.

iOS 17 bèta 8: wat is er nieuw?

Dit betekent ook dat de software zo langzamerhand uitgekristalliseerd is. Er wordt in deze nieuwste versie van de iOS 17 bèta gewerkt aan de details en kleine probleemoplossingen. Het zal je dan ook niet verbazen dat er geen vernieuwingen meer zijn aangetroffen. Mocht er toch nog iets gevonden worden, dan werken we dit artikel zo snel mogelijk bij.


kooptip

iOS 17

iOS 17 is de grote update van dit jaar en brengt talloze vernieuwingen naar je iPhone. Opvallende updates zijn onder andere de Stand-by functie voor aangepaste wekkers en klokjes, verbeteringen in communicatie-apps zoals FaceTime en Berichten, Check-in voor veiligheidsmeldingen, en eenvoudiger gegevens uitwisselen via AirDrop en NameDrop. Wat we ervan vinden lees je in onze iOS 17 review. Wil je op de hoogte blijven van het nieuws en handige tips ontvangen voor iOS 17? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!