Terug naar Apple lost grote ergernis op met iOS 17 bèta 6
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple lost grote ergernis op met iOS 17 bèta 6

Door Ward Edema16 augustus 2023 09:032 min. leestijd0

Apple heeft iOS 17 bèta 6 uitgebracht. In de update zitten wat kleine wijzigingen, maar wel met een grote impact. Wij zetten ze op een rij.

iOS 17 bèta 6

iOS 17 bèta 6

Zoals gebruikelijk is Apple’s hele zomer gewijd aan het proefdraaien van de aankomende updates. Op 5 juni werd iOS 17 aangekondigd, en als we de geruchten moeten geloven komt de update rond 18 september naar je iPhone. Tussen die data zijn er nu al heel wat bèta’s uitgebracht om de update te testen – waarvan de zesde vandaag het levenslicht ziet.

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

We zijn inmiddels wel gewend dat de bèta’s niet heel veel spannends brengen, en dat is ook met de zesde bèta het geval. Toch zijn er wel wat wijzigingen te bespeuren, waarvan eentje de grootste ergernis van iOS 17 oplost …

iOS 17 bèta 6: dit is er nieuw

Hieronder vind je alle vernieuwingen in iOS 17 bèta 6 op een rijtje.

iOS 17 telefoon

 • Telefoon
  De knop om een gesprek te eindigen is weer naar het midden van het scherm verplaatst, nadat deze plotseling aan de zijkant stond. Hier was de nodige commotie over, waarover je kunt lezen in ons artikel: iOS 17: deze iPhone-functie is verplaatst (en niemand vindt het fijn).
 • Berichten
  In iOS 17 wordt het een stuk gemakkelijker om bestanden te delen in Berichten. Je hoeft niet langer de balk boven het toetsenbord te gebruiken: er is nu gewoon een ‘+’-knop zoals in WhatsApp. Houd je deze in de zesde bèta wat langer ingedrukt, dan komt automatisch de fotokiezer. Handig!
 • Gezondheid
  Het bijhouden van je humeur in iOS 17 is weer wat verder verfijnd met nieuwe animaties.
 • Scherm en helderheid
  Het achtergrondicoontje in ‘Instellingen>Scherm en helderheid’ is bijgewerkt naar de wallpaper van iOS 17. Dat klinkt niet heel bijzonder, maar opvallend is dat het icoontje al sinds iOS 15 niet veranderd was.

iOS 17 bèta 6 downloaden

Wil je de zesde bèta van iOS 17 downloaden? Dat is zo gepiept. Ga naar ‘Instellingen>Algemeen>Software-update’ en tik op ‘Bèta-updates’. Daar kun je de iOS 17 Developer Beta aantikken. Tik daarna op ‘Vorige’ en de nieuwste bèta verschijnt.

Wil je tot de release van iOS 17 op de hoogte blijven van alle veranderingen in de bèta’s? Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: via MacRumors

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Ward Edema

Keek tijdens zijn basisschooltijd al naar de presentaties van Steve Jobs. Zweert bij macOS en iPadOS voor alles wat met beeld of muziek te maken heeft.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
 • Handige Apple-tips
 • Altijd up-to-date
 • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar