Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

iOS 17 Berichten: alle coole nieuwe functies in iMessage

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties


Lees verder na de advertentie

Meer fan van WhatsApp dan van Berichten? Snappen we. Toch raden we je aan om Berichten binnenkort eens te openen, want straks in iOS 17 worden er fijne functies aan toegevoegd. Sommige daarvan zijn ook de moeite waard als je iMessage verder niet wenst te gebruiken, want ze rijken verder dan deze specifieke app.

1) Check-in

iMessage heeft een vernieuwde app-lade. Tik op het plusje naast het tekstvenster en je ziet het. Nieuw in dit lijstje is de functie ‘Check-in’. Met Check-in hoef je nooit meer te appen dat je veilig thuis bent gekomen, of je locatie te delen via WhatsApp. Open een chat, en tik op ‘+>Check-in’. De ontvanger krijgt een melding zodra je veilig op je bestemming bent.

Check in iOS 17

Maar de functie is pas echt nuttig als de dingen niet volgens plan gaan. De iPhone houdt je voortgang richting je bestemming bij, en als er vertraging is, krijg je een melding op je telefoon. Reageer je daar niet binnen een kwartier op, dan wordt je locatie, de route die je hebt afgelegd, het batterijniveau van je iPhone en of je nog ontvangst hebt met je gekozen contactpersoon gedeeld.


kooptip

Lees ook: Kom veilig thuis met check-in in iOS 17

2) Communicatieveiligheid nu ook voor volwassenen

Communicatiebeveiliging kinderen

Zit je niet te wachten op expliciete foto’s? ‘Communicatieveiligheid’ zorgt ervoor dat je er niet mee geconfronteerd wordt. De functie was er eerder al voor kinderen en maakte toen deel uit van ouderlijk toezicht, maar is er nu ook voor volwassenen. Zodra je Communicatieveiligheid geactiveerd hebt en mogelijk aanstootgevende foto’s ontvangt, worden ze automatisch geblurd. Pas als je erop tikt, onthul je de inhoud.

Dit werkt niet alleen voor ­Berichten, maar ook voor onder meer AirDrop, FaceTime, de nieuwe Contactposters en zelfs apps van derden. Zeker even aanzetten dus, via ‘Instellingen>
Schermtijd>Communicatieveiligheid’. Zet de schakelaar achter ‘Controleer op gevoelige foto’s’ op groen.

3) Audioberichten uitgeschreven

iOS 17 audioberichten uitgeschreven

Komt er een audiobericht binnen en ben je eigenlijk niet in de gelegenheid om dit te beluisteren? Hoeft ook niet meer. Audioberichten worden door je iPhone uitgetypt, zodat je ze niet meer en plein publique hoeft aan te horen.

4) Stickers

Live Sticker

Vrolijk de boel op met stickers! Je maakt ze van je foto’s. Bewegend of met een poesiealbum-achtig ­glittertje: wat jij wilt. Ze verschijnen overigens niet alleen in Berichten, maar in alle apps!

Lees ook: Zo tover je (bijna) alle foto’s op je iPhone om tot unieke stickers

En verder …

  • Om supersnel een bericht te beantwoorden, veeg je er gewoon horizontaal overheen.
  • Een nieuw pijltje brengt je supersnel naar de laatste nog ongelezen berichten.
  • Combineer zoekfilters (zoals ‘foto’, ‘link’ of de naam van een contact) om snel een berichtje terug te vinden.

Check ook wat er nieuw is in andere Apple-apps:
iOS 17 Camera: alles wat er nieuw is in deze app
iOS 17 Foto’s: alles wat er nieuw is
Dit is er nieuw in de iOS 17 Weer-app

iOS 17 release

iOS 17 is de grote iPhone-update van dit jaar. De verwachte iOS 17 releasedatum is maandag 18 september. Er is iOS 17 ondersteuning voor de iPhone XS/XR en nieuwer. Wat er nieuw is, lees je in ons artikel over nieuwe iOS 17-functies – en er zijn ook een hoop iOS 17 geheimen. Wat we ervan vinden lees je in onze iOS 17 review. Wil je op de hoogte blijven, schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!