Terug naar iOS 17 release date: wanneer mag je de grote iPhone-update van dit jaar verwachten?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iOS 17 release date: wanneer mag je de grote iPhone-update van dit jaar verwachten?

Door Laura Grootaarts13 januari 2023 14:032 min. leestijd0

Ook dit jaar komt er natuurlijk weer een grote update voor je iPhone: iOS 17. Het zal nog wel even duren voordat het zover is, maar we kunnen al behoorlijk goed inschatten wanneer de update beschikbaar is. Wat is de iOS 17 release date?

iOS 17 concept

Onthulling van iOS 17 tijdens de WWDC

De Worldwide Developers Conference (WWDC) van Apple is een belangrijk evenement voor software-ontwikkelaars en technologieliefhebbers over de hele wereld. Elk jaar begin juni komen ontwikkelaars samen om de laatste innovaties en ontwikkelingen van Apple te ontdekken. Tijdens de keynote van de WWDC wordt iOS 17 onthuld. Dit is hét moment waarop Apple de nieuwste functies en verbeteringen van het besturingssysteem voor de iPhone onthult.

iOS 17: bèta’s in de zomer

Na de onthulling van iOS 17 tijdens WWDC, zullen er bèta-versies beschikbaar zijn voor ontwikkelaars en gebruikers die de nieuwe software willen testen. Deze bèta’s zullen in de zomer beschikbaar zijn, ruim voordat de definitieve versie van iOS 17 later in het jaar wordt uitgebracht. Zo kun je als eerste kennismaken met de nieuwe functies van iOS 17 – hoewel we altijd aanraden om de iOS 17 bèta alleen op een reserve-iPhone te zetten. Er kunnen nog wat foutjes in zo’n testversie zitten, dus op een toestel dat je dagelijks gebruikt, kun je beter nog even iOS 16 blijven gebruiken.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

iOS 17 release date

Na een lange periode van testen zal iOS 17 eindelijk beschikbaar zijn voor iedereen om te downloaden. De officiële release datum wordt gewoonlijk bekendgemaakt tijdens de aankondiging van de nieuwe iPhone 15, die begin september plaatsvindt. Verwacht wordt dat de officiële release datum van iOS 17 in september 2023 zal zijn.

Kijken we naar de dagen waarop de eerdere versies van iOS verschenen, dan wordt het nog iets specifieker:

  • iOS 13: donderdag 19 september 2019
  • iOS 14: woensdag 16 september 2020
  • iOS 15: maandag 20 september 2021
  • iOS 16: maandag 12 september 2022

Wanneer komt iOS 17 uit? Wij verwachten we dat maandag 11 of maandag 18 september 2023 de iOS 17 release date is. Ook omdat Apple al twee jaar op een rij voor een maandag midden september heeft gekozen.

iOS 17-alert in je mailbox?

Wil je als eerste horen wanneer je je iPhone kunt updaten naar iOS 17? En ontdekken wat alle nieuwe functies zijn? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 17
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar