Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iOS 17 release date: wanneer komt de grote iPhone-update eindelijk uit?

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iOS 17 nieuwe functies


Lees verder na de advertentie

Ook dit jaar komt er natuurlijk weer een grote update voor je iPhone: iOS 17. Apple heeft zelfs al een sneakpreview gegeven tijdens de WWDC begin juni en inmiddels naderen we de officiële release. Wat is de iOS 17 release date?

Onthulling van iOS 17 tijdens de WWDC

iOS 17 is onthuld tijdens Apple’s  Worldwide Developers Conference (WWDC). Dit is Apple’s jaarlijkse evenement voor software-ontwikkelaars en technologieliefhebbers over de hele wereld. Apple onthulde toen al alle belangrijke nieuwe functies die dit jaar naar je iPhone komen: met stand-by verander je je iPhone in een slimme klok, contactgegevens wissel je voortaan uit met NameDrop en je berichten en documenten fleur je op met stickers. Wat we ervan vinden, lees je in onze iOS 17 review. Maar wanneer komen deze en al die andere iOS 17 geheimen nu naar jouw iPhone?

Hele zomer getest

Gedurende de hele zomer zijn er testversies verschenen van de nieuwe software, de zogenaamde bèta’s. Inmiddels zijn we al bij de achtste testversie beland. Daarmee naderen we het einde van de testfase – vorig jaar was de achtste versie ook de laatste. De officiële release is in zicht en dan kan iedereen iOS 17 eenvoudig downloaden.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

iOS 17 release date & tijd

Apple houdt het er tot nu toe op dat iOS 17 ‘dit najaar’ beschikbaar is. De officiële releasedatum horen we tijdens de aankondiging van de nieuwe iPhone 15. Apple heeft inmiddels bekendgemaakt dat die aankondiging zal plaatsvinden op dinsdag 12 september, tijdens het Wonderlust-event. Kijken we naar de laatste jaren, dan is de iOS-release steeds de maandag na het iPhone-event:

  • Apple-event: dinsdag 14 september 2021. Release iOS 15: maandag 20 september 2021
  • Apple-event: woensdag 7 september 2022. Release iOS 16: maandag 12 september 2022

Als Apple de lijn van de laatste jaren doortrekt, dan vindt de iOS 17 release plaats op maandag 18 september. Doorgaans kun je de update vanaf 19.00 uur Nederlandse tijd binnenhalen.

iOS 17-alert in je mailbox?

Wil je als eerste horen wanneer je je iPhone kunt updaten naar iOS 17? En ontdekken wat alle nieuwe functies zijn? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!