Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iOS 14 functies: deze vernieuwingen moet je kennen!

Auteur: Koen van Ekeren
109 reacties
iOS 14 nieuwe functies


Lees verder na de advertentie

Het zijn leuke weken voor wie een iPhone heeft. Vanaf 16 september is iOS 14 namelijk voor iedereen te installeren. De software brengt allerlei leuke vernieuwingen naar je iPhone en in dit artikel lichten we de leukste nieuwe functies van iOS 14 uit.

iOS 14 nieuwe functies

De update is sinds woensdag 16 september beschikbaar. Ook het nieuwe iPadOS 14 is op je iPad te zetten, net als watchOS 7 voor de Apple Watch. Voor het installeren heb je een iPhone 6s of nieuwer nodig.

Met de nieuwste iCreate haal je alles uit de nieuwe functies van iOS 14!


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

iOS 14 is een grote update voor de iPhone. Een interessante verbetering is dat je widgets op het startscherm kunt plaatsen. Zo zie je bijvoorbeeld direct vanaf het startscherm de weersvoorspelling voor de komende paar uur. Ook nieuw is de Appbibliotheek, waarmee je apps organiseert. En een aantal apps hebben een grondige update gekregen, waaronder de Berichten-app. Dit zijn de belangrijkste iOS 14 functies:

Wil je meer weten over iOS 14? Neem een kijkje naar ons dossier:

Ondersteuning

Goed nieuws: op alle iPhones die nu overweg kunnen met iOS 13, is vanavond ook iOS 14 te installeren. In het artikel Heeft jouw iPhone iOS 14 ondersteuning? lees je welke iPhones je kunt updaten.

iOS 14 installeren

Het updaten van je iPhone gaat meestal vlekkeloos. Om het zekere voor het onzekere te nemen, is het goed om alvast een back-up van je iPhone te maken. De gemakkelijkste manier is om dat via iCloud te doen. Zo werkt het:

  • Open de app Instellingen.
  • Tik bovenin op je naam.
  • Tik op ‘iCloud’
  • Scrol naar beneden en tik op ‘iCloud-reservekopie’.
  • Kies ‘Maak nu reservekopie’.

Heb je iOS 14 nog niet geïnstalleerd? Ga dan naar ‘Instellingen>Algemeen>Software-update’. Zorg dat je verbonden bent met een wifi-netwerk en dat je batterij ruim voldoende is opgeladen. Het downloaden van de nieuwe software kan een halfuurtje duren.