Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iOS 14 niet lang meer veilig – waarom je iOS 15 móét hebben (update)

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
iOS 14 15 veilig


Lees verder na de advertentie

Update 20 januari: Apple heeft bevestigd tegenover Ars Technica dat het altijd al de bedoeling was dat de beveiligingsupdates voor iOS 14 tijdelijk zouden zijn, en dat er dus inderdaad geen updates meer komen voor iOS 14.


Toen iOS 15 uitkwam, beloofde Apple dat iPhone-gebruikers vooralsnog iOS 14 veilig konden gebruiken. Na vandaag lijkt dit niet langer het geval te zijn.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

iOS 15: waarom iOS 14 niet langer veilig is

Afgelopen juni werd het allernieuwste besturingssysteem voor de iPhone uitgebracht: iOS 15. Iedereen die op dat moment nog twijfelde over het installeren van deze software, hoefde niet direct over te stappen. Apple deelde toen namelijk mee dat iOS 14 voorlopig prima zou blijven werken en veilig zou zijn. Dat laatste is nu niet langer het geval.


kooptip


Scoor nu de Apple Watch SE 2023 voordelig tijdens iDays!


Scoor nu de Apple Watch SE 2023 voordelig tijdens iDays!

• Grootste Apple-sale van Nederland
• Actie loopt t/m 2 juni 2024

Apple heeft vannacht indirect aangekondigd dat er geen beveiligingsupdates meer komen voor iOS 14. Dit deden ze via de nieuwste update voor de iPhone, oftewel iOS 15.2.1. Het bijzondere aan deze software-update is namelijk dat er geen optie meer staat om bij iOS 14 te blijven, wat eerst wel zo was. Je zult dus echt aan iOS 15 moeten geloven als je steeds de meest recente beveiligingsupdates wilt hebben.

Dit is duidelijk het tegenovergestelde van wat er een paar maanden geleden werd verteld. Toen beloofde Apple dat iPhone-gebruikers twee keuzes hadden: om bij iOS 14 te blijven, of om over te stappen naar iOS 15. Dit omdat iOS 14 nog altijd belangrijke beveiligingsupdates zou krijgen, zodat je zelf bepaalde wanneer je er klaar voor was om naar iOS 15 te gaan.

Bovendien is dit niet het enige bewijs dat laat zien dat Apple iOS 14 wil achterlaten. De optie om over te stappen naar iOS 15 was eerst slechts een voetnoot onderaan de update-sectie van je iPhone. Hierdoor was de software gemakkelijk te negeren. Maar ook dit is niet langer zo: de optie staat nu in het midden van de pagina. Het geduld voor iOS 14 lijkt dus volledig op te zijn.

Geen wachtrijen voor iOS 15

De veranderingen lijken een poging van Apple om meer iPhone-gebruikers te overtuigen van iOS 15. Er is nog altijd een enorme groep mensen die de software niet heeft gedownload. Om precies te zijn: iOS 15 is geïnstalleerd op slechts op 72 procent van de iPhones van de afgelopen vier jaar. Dit is beduidend minder dan de vorige iOS-updates.

Dit is erg jammer, want iOS 15 heeft talloze nieuwe functies geïntroduceerd. Wij vinden het daarom zeker de moeite waard om de software te downloaden. Wil je wel, maar weet je niet hoe? Ontdek dan hoe je iOS 15 downloadt en installeert.

Bron: MacRumors