Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Standaard Mail-app veranderen naar bijvoorbeeld Gmail of Outlook: zo doe je dat

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
standaard mail app iphone


Lees verder na de advertentie

Tik je met een iPhone op een e-mailadres, dan wordt standaard de Mail-app van je iPhone geopend. Maar misschien gebruik je liever een andere app voor je mail. Gmail bijvoorbeeld, of Outlook. Dan is het natuurlijk handiger om die app als standaard mail-app te gebruiken. Maar hoe doe je dat?

standaard mail app iphone

Wekelijks Apple tips in je mail

Iedere week dit soort tips in je mailbox? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Standaard mail-app veranderen

Wil je de standaard Mail-app veranderen, dan moet je eerst zorgen dat je de app op je iPhone geïnstalleerd hebt. Daarna doe je het volgende:

  • Open de app Instellingen.
  • Scrol naar beneden en tik op een Mail-app, zoals ‘Outlook’ of ‘Gmail’.
  • Tik op ‘Standaard Mail-app’.
  • Selecteer je favoriete mail-app.


kooptip

Als je in het vervolg op een mailadres tikt, dan wordt deze specifieke mail-app geopend. Mocht je de app in de toekomst verwijderen, dan wordt Apple’s eigen Mail-app automatisch weer de standaard Mail-app.  Zie je de optie niet als je de stappen hierboven volgt? Dan kan het zijn dat jouw favoriete mail-app deze optie niet ondersteunt. Er zijn overigens steeds meer apps die het wél ondersteunen.

kooptip

Ook bij browsers

Heb je je mail-app aangepast? Doe dat dan ook met je browser, als je geen fan bent van Apple’s eigen Safari. De standaard browser veranderen werkt op soortgelijke wijze. Zo laat je linkjes automatisch openen in Firefox, Chrome, Edge of DuckDuckGo. Helaas werkt dit nog alleen maar voor mail- en browserapps. Hopelijk voegt Apple in de toekomst hetzelfde toe voor bijvoorbeeld navigatie- of podcast-apps, zodat je minder gebonden bent aan Apple’s eigen apps.