Terug naar 17 coole iOS 14 functies die Apple niet noemde
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

17 coole iOS 14 functies die Apple niet noemde

Door Koen van Ekeren24 juni 2020 10:295 min. leestijd0

Deze week onthulde Apple iOS 14. Een paar nieuwe functies maakte Apple al bekend, waaronder widgets op het thuisscherm en de App Library. Maar het leuke van een nieuwe iOS-versie is dat het vaak zo’n tweehonderd (!) grotere en kleinere vernieuwingen met zich meebrengt. Dit zijn de leukste verborgen iOS 14 functies die Apple nog niet heeft genoemd.

1. Back tap

In iOS 14 zit een geheime functie genaamd ‘Back Tap’. Hiermee voer je verschillende acties uit door op de achterkant van je iPhone te tikken. Back Tap zit verstopt in de toegankelijkheidsinstellingen en je kunt het bijvoorbeeld gebruiken om een screenshot te maken, het Bedieningspaneel te openen of Spotlight tevoorschijn te halen. Je kunt het zelfs gebruiken om snelkoppelingen te activeren. Zo schakel je alle slimme lampen in huis in door tweemaal op de rug van je iPhone te tikken. Gaaf!

2. Opname-indicator

Gebruikt een iPhone-app je microfoon of camera? Dan verschijnt er voortaan een rechtsboven in de statusbalk een oranje stip. De functie geeft weer iets meer controle over je privacy.

3. Geluid versterken

Voor mensen met gehoorverlies is het een goed idee om straks in de toegankelijkheidsinstellingen te duiken. Daar vind je de functie Headphone accommodations, die zachte geluiden versterkt en de frequentierespons aanpast. Het werkt in combinatie met de AirPods (Pro), EarPods, Powerbeats (Pro) en Beats Solo Pro.

4. Emoji-zoekbalk

emoji zoeken

De tijd van eindeloos zoeken naar je begeerde emoji is voorbij! iOS 14 heeft een emoji-zoekbalk. Je vindt snel de juiste emoji door in de zoekbalk een omschrijving te tikken. Het werkt in alle apps waar je een emoji kunt gebruiken, dus ook WhatsApp.

5. App-abonnementen delen met je gezin

Gebruik je Delen met gezin? In iOS 14 kun je sommige app-abonnementen delen met je hele gezin. Zo hoeft niet iedereen het abonnement individueel af te sluiten en ben je een stuk goedkoper uit.

6. Google Chrome als standaard browser

Tot nu toe was Safari altijd je standaard browser in iOS 14. Tikte je bijvoorbeeld op een linkje in WhatsApp, dan werd deze altijd geopend in Safari. In IOS 14 bepaal je dit zelf, want je kunt eindelijk voor een andere standaard browser kiezen. Naast Chrome heb je ook de keuze uit bijvoorbeeld Firefox en Dolphin.

7. Gmail als standaard Mail-app

Ook je standaard Mail-app is te veranderen! Nu is dat de Mail-app van Apple, maar dit kun je in iOS 14 veranderen naar bijvoorbeeld Gmail, Outlook of Spark.

8. QuickTake video

De iPhone XR en iPhone XS (Max) worden verrijkt met een functie van de iPhone 11 (Pro): QuickTake video. Druk je nu langer op de opnameknop, dan wordt de burstmode geactiveerd (een serie foto’s snel achter elkaar). In iOS 14 activeer je daarmee QuickTake Video, waarmee je snel een video maakt in plaats van een foto.

9. Kom tot rust

Apple helpt je met de kwaliteit van je slaap te verbeteren. Met de nieuwe functie ‘Kom tot rust’ creëer je een dagelijkse routine voor het slapengaan. Zo opent er een meditatie-app of worden je slimme lampen gedimd.

10. Voorgestelde apps

In de App Library vindt je een map vol met apps die je op dat moment waarschijnlijk wilt gebruiken. iOS voorspelt dit op basis van je locatie, activiteit of tijdstip van de dag.

11. Foto-bijschriften

Je kunt bijschriften of trefwoorden toevoegen aan je foto’s. Zo weet je zeker dat je ze later gemakkelijk terugvindt. De bijschriften worden gesynchroniseerd met iCloud-foto’s, dus je vindt ze ook als je via je iPad of Mac zoekt.

12. Gespiegelde selfies

Vind je jezelf ook mooier in spiegelbeeld? In de instellingen van de Camera-app kun je ‘Spiegel voorste camera’ inschakelen. Zo heb je alleen nog maar gespiegelde selfies!

13. Kaarten waarschuwt voor flitsers

Gebruik je Google Maps vanwege de flitser-waarschuwingen? Kaarten doet dat in iOS 14 ook! Het is nog niet duidelijk of de navigatie-app dat ook in Nederland doet, maar het komt er in ieder geval aan.

14. Inkomende oproepen

Bij een inkomende oproep neemt deze meteen het complete scherm in beslag – niet fijn als je daardoor bijvoorbeeld het moment suprême van een video mist. Straks neemt een inkomende oproep veel minder ruimte in; het verschijnt bovenaan als een soort banner.

15. AirPods opladen

Je krijgt een melding wanneer je AirPods moeten worden opgeladen. Ook is er voor de AirPods de functie ‘Geoptimaliseerd opladen’, waarmee je de levensduur van de batterij verlengt.

16. Apple Watch opgeladen

Als je je Watch op de lader legt, wil je hem zo snel mogelijk weer om je pols. Je iPhone helpt je daarbij, want je krijgt een melding wanneer je Apple Watch klaar is met opladen.

17. Weer kan meer

De Weer-app laat de kans op neerslag voor de aankomende dagen zien. Nu zie je dat alleen bij de huidige dag. Ook waarschuwt de Weer-app je als het de volgende dag een stuk warmer, kouder of natter zal zijn.

iCreate 119
iCreate 119
Gebruik je iPad als MacBook!

Meer verborgen iOS 14 functies

In dit artikel noemen we er zeventien, maar iOS 14 heeft nog veel meer verborgen functies. Wil je op de hoogte blijven van de vernieuwingen, zodat je alles uit je iPhone haalt? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 14
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar