Terug naar iOS 14: bedien je iPhone door op de achterkant te tikken
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iOS 14: bedien je iPhone door op de achterkant te tikken

Door Laura Grootaarts25 juni 2020 16:542 min. leestijd0

Apple heeft deze week iOS 14 aangekondigd met allerlei grote nieuwe functies. Maar er zijn ook een hoop nieuwe functies die niet het podium wisten te halen, maar die toch absoluut de moeite waard zijn. Bijvoorbeeld ‘Tik op achterkant’.

Tik op achterkant

Tik op achterkant

Tik op achterkant is een toegankelijkheidsfunctie. Die functies zijn eigenlijk bedoeld voor mensen met een fysieke beperking, die moeite hebben om de iPhone te bedienen. Maar soms zit er iets bij wat voor álle iPhone-gebruikers handig is. Tik op achterkant is er zo één. Je activeert de functie straks via ‘Instellingen>Toegankelijkheid>Aanraken’.

Met Tik op achterkant kun je met twee of drie tikjes op de achterkant van je toestel snel een actie in gang zitten. Welke, dat bepaal je zelf. Zo kun je bijvoorbeeld met enkele klopjes op de achterkant van je toestel een schermafbeelding maken, het volume aanpassen of het Bedieningspaneel oproepen. Hieronder zie je hoe gemakkelijk het is om zo een schermafbeelding te maken:

Op welke iPhones werkt het?

Niet alle toestellen met iOS 14 ondersteuning hebben straks deze functie. Je hebt een toestel met Face ID nodig en Tap to Wake. De nieuwe iPhone SE valt dus af. Een hoesje zou geen belemmering moeten zijn, maar het hangt natuurlijk wel af van het type hoesje dat je hebt.

iOS 14

Apple heeft iOS 14 afgelopen maandag gepresenteerd tijdens een keynote. Een paar opvallende veranderingen zijn widgets tussen je apps, meer overzicht in de app Berichten en een App-bibliotheek. Meer over iOS 14 lees je in ons dossier:

Meer weten over iOS 14?
Bekijk dit dossier
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 14
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar