Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 155Fris je iPhone op! 🫧
Cover van
nieuws iOS 14

Je kunt eindelijk op emoji zoeken in iOS 14!

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
Emoji zoeken iPhone


Lees verder na de advertentie

Duurt het bij jou soms ook ontzettend lang om de juiste emoji te vinden? Apple heeft het emoji zoeken in iOS 14 een stuk gemakkelijker gemaakt. Boven de emoji-kiezer pronkt daar een emoji-zoekbalk. Zo kun je met je iPhone supersnel naar je gewenste emoji zoeken.

 

Emoji zoeken iPhone

Je kent het vast: iemand is jarig en je zoekt je een ongeluk naar die leuke feest-emoji’s. Of je wilt voor de verandering een blauw hartje versturen, maar in welke categorie stonden die liefdevolle emoji’s ook alweer?


kooptip

In iOS 14 heb je ze met de emoji-zoekbalk zo gevonden. De emoji-zoeker is standaard geactiveerd en je roept hem op door gewoon linksonder op het smiley-icoon te tikken. Voer een term in en een strook met gerelateerde emoji’s worden getoond. Vervolgens kun je er een of meerdere toevoegen aan je bericht.

Het werkt in alle apps waar je een emoji kunt toevoegen. In Berichten en WhatsApp dus, maar ook in apps als Notities. Om de emoji-zoekbalk te gebruiken moet je iOS 14 installeren, dat gisteren verscheen. Ook heb je een iPhone 6s of nieuwer nodig.

Andere manier

Er zijn nog andere trucjes voor emoji zoeken op een iPhone. Veeg bijvoorbeeld over de categorieën om snel door de emoji’s te bladeren. Of beschrijf de emoji in je bericht; de suggesties boven het toetsenbord geven vaak de juiste emoji weer.