Terug naar Je kunt eindelijk op emoji zoeken in iOS 14!
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Je kunt eindelijk op emoji zoeken in iOS 14!

Door Koen van Ekeren30 juni 2020 15:542 min. leestijd0

Duurt het bij jou soms ook ontzettend lang om de juiste emoji te vinden? Apple heeft het emoji zoeken in iOS 14 een stuk gemakkelijker gemaakt. Boven de emoji-kiezer pronkt daar een emoji-zoekbalk. Zo kun je met je iPhone supersnel naar je gewenste emoji zoeken.

Emoji zoeken iPhone

Je kent het vast: iemand is jarig en je zoekt je een ongeluk naar die leuke feest-emoji’s. Of je wilt voor de verandering een blauw hartje versturen, maar in welke categorie stonden die liefdevolle emoji’s ook alweer?

In iOS 14 heb je ze met de emoji-zoekbalk zo gevonden. De emoji-zoeker is standaard geactiveerd en je roept hem op door gewoon linksonder op het smiley-icoon te tikken. Voer een term in en een strook met gerelateerde emoji’s worden getoond. Vervolgens kun je er een of meerdere toevoegen aan je bericht.

Het werkt in alle apps waar je een emoji kunt toevoegen. In Berichten en WhatsApp dus, maar ook in apps als Notities. Op dit moment is de emoji-zoekbalk alleen nog te gebruiken in een testversie van iOS 14. De officiële release volgt in september.

Andere manier

Op de zoekmachine moet je dus nog wachten, maar er zijn gelukkig nog andere trucjes voor emoji zoeken op een iPhone. Veeg bijvoorbeeld over de categorieën om snel door de emoji’s te bladeren. Of beschrijf de emoji in je bericht; de suggesties boven het toetsenbord geven vaak de juiste emoji weer.

iCreate 119
iCreate 119
Gebruik je iPad als MacBook!
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 14
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar