Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids ūüéß
Cover van

Zo werken de compacte telefoontjes in iOS 14

iOS 14 compacte belstrook
Download:
N.v.t.

Direct aan de slag?

Al vanaf slechts ‚ā¨5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot alle workshops van de iCreate Academy. Zo haal je¬†gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Een iPhone is zo veelzijdig: je zou bijna vergeten dat je er ook nog mee kunt bellen. En juist dat is in iOS 14 veranderd – iets waar je zomaar door verrast kunt worden. Binnenkomende telefoontjes en FaceTime-gesprekken nemen in iOS 14 niet meer je hele scherm over. Ze verschijnen als strook. Wijst het zichzelf? Niet helemaal. Wij leggen uit hoe het nieuwe systeem werkt. En bevalt het je niet? Dan kun je ook weer terug naar hoe het voorheen was, met de schermvullende weergave.

Wekelijks Apple tips in je mail

Iedere week dit soort tips in je mailbox? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

iOS 14 compacte telefoontjes

compacte belstrook

Ben je bezig met je iPhone, dan komen inkomende oproepen niet meer schermvullend in beeld, maar als een compacte strook. Vroeger werd je hele scherm overgenomen: vervelend als je aan het gamen was. De strook toont de knoppen om aan te nemen of weg te drukken.

Open de schermvullende weergave

Schermvullende weergave

Vind je de knoppen zo te priegelig? Dan kun je de schermvullende weergave openen door de strook naar beneden te vegen. Je krijgt dan de oude versie.

Reageren met een berichtje

Een snel tekstbericht sturen als de oproep niet gelegen komt, kan dat nu niet meer? Jawel! Ook hiervoor veeg je de strook naar beneden met een schermvullende weergave, tik op ‘Bericht’ en kies een passende reactie.

Nog compacter

Telefoontje in statusbalk

Snel even iets afmaken als je gebeld wordt? Veeg de strook dan juist naar boven. Je ziet een telefoontje linksboven en de telefoon blijft overgaan. Tik op het telefoontje voor de schermvullende weergave met alle opties.

Altijd schermvullend weergeven

Schermvullende weergave

Met de subtiele stroken lost Apple een grote irritatie van veel gebruikers op, maar misschien kun je niet wennen aan het priegelige strookje. Dat kun je ook terug naar de oude situatie met de schermvullende oproepen. Ga naar de app Instellingen en tik op ‘Telefoon’ of ‘FaceTime’. Tik op ‘Inkomend’ en verander ‘Strook’ in ‘Schermvullend’.

Tot slot: als je iPhone vergrendeld is, verschijnen binnenkomende oproepen sowieso schermvullend. De compacte oproepen verschijnen alleen als je toevallig op dat moment iets anders aan het doen bent op je telefoon.