Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids ūüéß
Cover van

Dit kun je met de nieuwe Vertaal-app in iOS 14

Maak kennis met een compleet nieuwe app in iOS 14 voor de iPhone: Vertaal. Hiermee vertaal je tussen elf talen onderling. Zo werkt het!
Vertaal
Icon voor Apps
Apps
Moeilijkheid:
Tijdsduur:
10 minuten
Stappen:
4 stappen
Download:
N.v.t.

Direct aan de slag?

Al vanaf slechts ‚ā¨5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot alle workshops van de iCreate Academy. Zo haal je¬†gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Over de Vertaal-app

Nieuw sinds iOS 14: een compleet nieuwe vertaal-app! Met de app Vertaal, vertaalt je iPhone teksten tussen elf talen onderling. Het Nederlands zit er helaas niet bij, toch kan de app goed van pas komen: met een vertaling vanuit het Japans naar het Engels ben je waarschijnlijk ook al gered. Wij laten je de belangrijkste onderdelen van de app zien!

Vertaal ios 14
1

Vertaal-app iOS 14

Vertaal kan tussen elf talen onderling vertalen en het Nederlands zit daar (nog) niet bij. Dat is jammer, maar voor veel mensen zal het al een uitkomst zijn dat er vanuit of naar bijvoorbeeld het Engels en het Duits vertaald kan worden. Bovenin geef je aan tussen welke talen er getolkt moet worden. Typ je tekst in het invoermodel, of tik op het microfoontje en spreek de tekst in. Met de afspeelknop kun je de tekst laten uitspreken.

Vertaal offline
2

Gebruik Vertaal offline

Een app als Vertaal is een uitkomst als je in het buitenland bent, en misschien heb je daar nou net geen internet. Gelukkig kun je de talen vooraf downloaden ‚Äď doe dat als je nog wel een goede verbinding hebt. Tik op een van de talen bovenin, veeg iets naar beneden en tik achter het pijltje bij de gewenste beschikbare offline talen. De vertalingen zijn dan mogelijk wel iets minder nauwkeurig.

Vertaal Favorieten
3

Vertaal je Favorieten

Handige vertalingen kun je door op het sterretje te tikken markeren als ­favoriet. Zo kun je bijvoorbeeld voordat je op reis gaat alvast een reiswoordenboekje samenstellen met vertalingen die voor jou belangrijk zijn.

Vertaal gespreksmodus
4

Kantel je iPhone voor de gespreksmodus

De app komt ook van pas als je een gesprek voert met iemand die een andere taal spreekt. Kantel dan je iPhone om de gespreksmodus van de app te activeren. Als je op de microfoon tikt, detecteert de app zelf in welke taal er gesproken wordt, en wat er dus vertaald moet worden. Handig: tik op de knop met de twee pijlen om de vertaling extra groot in beeld te ­krijgen, zodat je gesprekspartner het beter kan lezen.