Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

‘Apple werkt aan iPad Air met véél groter scherm’

Auteur: Ward Edema
0 reacties
iPad Air groter scherm

Apple gaat in de komende maanden maar liefst drie nieuwe iPads aankondigen, met onder andere de grootste iPad Air óóit.

Lees verder na de advertentie

Drie nieuwe iPads

Het is al een tijdje stil rondom de iPad. Na de aankondiging van de huidige iPad en iPad Pro in oktober 2022 hebben we niks meer over Apple’s tablet gehoord. Het wordt dus tijd voor een reeks nieuwe modellen – en die komen er volgens de geruchten nu aan.

Volgens techblog 9to5Mac kunnen we maar liefst drie nieuwe iPads verwachten in het voorjaar van 2024, of zelfs al in het najaar van 2023. Het gaat om een vernieuwde versie van de iPad mini – waarschijnlijk met een snellere A17-chip – en twee varianten van de iPad Air. Ja, twee: naast het modelnummer van het gebruikelijke 10,9-inch model is er namelijk ook een tweede modelnummer gelekt.

iPad Air met groter scherm

kooptip

Deze tweede iPad Air is zeer waarschijnlijk een variant met een groter scherm. Bij de MacBook Air 2023 zagen we hetzelfde gebeuren: die kreeg voor het eerst een grotere 15-inch broer. Het lijkt erop dat Apple die lijn door wil trekken, en grotere schermgroottes ook bij de iPad toegankelijker maakt.

iPad Pro in twee formaten

Bovendien is een grotere iPad Air een vrij gemakkelijk project voor Apple. De schermen die voorheen in de 12,9-inch iPad Pro zaten – dus de variant zonder mini-led – zouden hiervoor gebruikt kunnen worden. Veel R&D is er dus niet nodig voor zo’n model, wat de kostprijs uiteindelijk ook drukt. Beide iPad Air-modellen, dus de 10,9- en 12,9-inch variant, krijgen overigens een M2-chip.

Binnenkort meer nieuws

In het beste scenario komt er al in oktober een persbericht over de nieuwe iPad-modellen – een Apple-event wordt niet verwacht. Heeft Apple nog wat langer nodig, dan moeten we waarschijnlijk wachten tot januari of maart. Hoe dan ook volg je bij ons het laatste nieuws, direct in je mailbox:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: 9to5Mac