Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Gerucht: iPad Pro 2024 krijgt MagSafe (maar of het is wat je denkt …?)

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties

Er zijn nieuwe details naar buiten gekomen over de iPad Pro van de volgende generatie. De iPad Pro 2024 krijgt waarschijnlijk ondersteuning voor MagSafe.

Lees verder na de advertentie

iPad Pro 2024 met MagSafe

Geruchtenwebsite MacRumors heeft de informatie verkregen van een bron die bekend is met bedrijven die magneten maken voor Apple-producten. Het is ook zeker niet de eerste keer dat dit soort geruchten opduiken. Al eerder suggereerde Bloomberg’s Mark Gurman dat Apple een glazen achterkant overwoog voor de ‌iPad Pro‌ van 2022 – dat is een vereiste voor draadloos opladen. Gurman zei toen specifiek dat Apple ‌MagSafe‌ aan het testen was voor de ‌iPad Pro‌.

De ‌iPad Pro‌-modellen van 2022 hadden uiteindelijk echter geen draadloos opladen, glazen achterkant of opvallende ontwerpwijzigingen. Maar wat niet is, kan nog komen.

Wil je op de hoogte blijven van nieuws rondom de nieuwe iPads? Meld je dan aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief:

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Sowieso een nieuw ontwerp

Over de iPad Pro 2024 wordt gezegd dat deze sowieso een nieuw ontwerp gaat krijgen – dat zou voor het eerst in jaren zijn. Het zou gaan om een 11,1 en 13-inch iPad Pro met oled-scherm. Mogelijk behoort een glazen achterzijde met MagSafe ook bij die design-wijziging.

Ondersteuning voor MagSafe brengt verschillende voordelen met zich mee. Zo zou je de iPad, net zoals de iPhone, draadloos kunnen opladen met een magnetische MagSafe-oplader (en overigens ook met andere draadloze opladers). Ook andere MagSafe-accessoires zou je dan op de achterzijde van de iPad kunnen ‘plakken’. Toch is er één probleem …

Glazen achterkant

Een volledig glazen achterzijde maakt de iPad bijzonder kwetsbaar, waardoor ongelukjes op de loer liggen. Bovendien is een groot glazen paneel ook best zwaar, waardoor de iPad een log apparaat wordt – zeker de 13-inch versie. Maar MagSafe gaat nu eenmaal niet samen met aluminium; er is echt glas voor nodig. Het zou echter ook kunnen dat we helemaal in de verkeerde richting zitten te denken. De ene vorm van MagSafe is namelijk de andere niet.

Bij MagSafe denk je al snel aan het magnetische schijfje dat je op de achterzijde van de iPhone kleeft. Maar ook MacBooks hebben een vorm van MagSafe: daarbij is het uiteinde van de oplaadkabel magnetisch. Misschien gaat het wel om deze vorm van MagSafe. De iPad Pro lijkt overigens ook in andere opzichten op de Mac. Apple werkt aan een meer Mac-achtig aluminium Magic Keyboard en de nieuwe iPads zullen ook dezelfde M3-chips bevatten als de MacBook Pro.

Wanneer?

We verwachten de iPad Pro al ergens in het voorjaar van 2024. Dat is na een lange periode van iPad-droogte want in 2023 is er geen enkele nieuwe iPad verschenen.