Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

‘Apple Pencil 3 krijgt functie die tekenen véél intuïtiever maakt’

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
Apple Pencil 3 haptische feedback

De Apple Pencil 3 krijgt een nieuwe functie die je al kent van de iPhone: haptische feedback. Wat houdt dit in, en wat heb je er überhaupt aan?

Lees verder na de advertentie

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Apple Pencil 3 met haptische feedback

De Apple Pencil 2 is inmiddels al meer dan vijf jaar oud, maar binnenkort krijgt hij eindelijk een opvolger. Na al die jaren wachten wordt de Apple Pencil 3 dan ook een flinke upgrade! Volgens de huidige geruchten krijgt deze in ieder geval een extra handgebaar: door in de stylus te knijpen, kun je straks bepaalde functies oproepen. Denk aan het toevoegen van stickers, teksten of vormen aan je canvas.

kooptip

De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil
De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

De Apple Pencil 3 belooft nu nóg indrukwekkender te worden, want volgens Apple-leaker Mark Gurman wordt deze stylus voor het eerst uitgerust met ‘haptische feedback’. Kort gezegd betekent dit dat de Pencil bepaalde dingen kan signaleren of nabootsen door even te trillen. Maar op wat voor manier de haptische feedback van pas komt bij de Pencil, heeft Gurman niet verklapt. Toch kunnen we al wat toepassingen bedenken!

Wat heb je eraan?

Er zijn veel manieren waarop Apple haptische feedback zou kunnen toepassen. Bijvoorbeeld als melding dat je een notificatie ontvangt – bzzt, je krijgt een berichtje van een vriend. Of je voelt de Pencil lichtjes trillen wanneer je op een knop op je iPad-scherm duwt, ter bevestiging dat je deze fatsoenlijk hebt ingedrukt.

Haptische feedback komt echter vooral van pas voor tekenaars. Een mogelijkheid is namelijk dat de Pencil zich aanpast aan het tekengerei dat je hebt gekozen, zoals in een app als Procreate. Selecteer je hier bijvoorbeeld een penseel met een krijtachtig textuur, dan kan de haptische feedback het gevoel van een ‘echt’ stuk krijt nabootsen door het tekenen zwaarder en stugger te maken. Dit terwijl een gladde verfkwast juist heel smooth voelt. Het voelt daardoor echt alsof je tekent met je gekozen penseel, in plaats van een ‘gewone’ stylus.

Apple Pencil 3 release

De Apple Pencil 3 komt er mogelijk al snel aan. Apple houdt op dinsdag 7 mei zijn eerste Apple-event van het jaar, dat waarschijnlijk in het teken staat van de iPad. Hier verwachten we in ieder geval een nieuwe iPad Air 2024 en iPad Pro 2024 te zien. Maar ook wat nieuwe iPad-accessoires, waaronder dus de Apple Pencil 3.

Wil je op de hoogte worden gebracht van het laatste nieuws over dit event? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief. Je ontvangt dan direct na het event een overzicht met alle aankondigingen!

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!