Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Apple M3 nu al achterhaald: iPad Pro 2024 krijgt snellere M4-chip

Auteur: Ward Edema
0 reacties
Apple M4-chip

De Apple M3-chip komt alweer aan zijn einde: de aankomende iPad Pro 2024 zou Apple’s eerste apparaat zijn met een snellere M4-chip. Dit moet je weten.

Lees verder na de advertentie

iPad Pro 2024 met M4

De iPad Pro 2024 is er bijna. Op dinsdag 7 mei wordt de tablet onthuld tijdens het eerste Apple-event van het jaar, en hoewel er al veel details bekend waren, is er nu wel een érg interessant nieuwtje naar buiten gekomen. Volgens Apple-analist Mark Gurman krijgt de iPad namelijk niet de M3-chip die we al kennen van de meest recente Macs, maar juist een nóg snellere chip: de M4!

Blijf op de hoogte van het laatste iPad Pro 2024-nieuws:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

kooptip

De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil
De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

De M4 zou volledig gericht zijn op AI. In plaats van de 16-core Neural Engine die we al jaren kennen – dat is het onderdeel van de chip die geoptimaliseerd is voor AI-taken – zou er een nieuwe 32-core Neural Engine in de M4 zitten. Dit zou een behoorlijk verschil maken met het draaien van lokale taalmodellen of andere AI-apps.

Meer verbeteringen

Naast een snellere Neural Engine krijgt de nieuwe M4-chip waarschijnlijk ook weer snellere cores. Dit heeft te maken met het fabricageproces: dit is is volgens geruchten nog steeds 3 nanometer, maar wel een verbeterde versie daarvan die efficiëntere chips oplevert.

iPad Pro 2024

Overigens zal de M4 waarschijnlijk pas écht goed benut worden vanaf iPadOS 18. In die update verwachten we grote nieuwe AI-functies die met name draaien om een nieuw lokaal taalmodel. De extra snelheid van de M4 zal helpen om die functies soepel te draaien.

iPad Pro 2024 release

De iPad Pro 2024 wordt op dinsdag 7 mei aangekondigd tijdens een Apple-event. Om 16:00 begint het evenement – en uiteraard volg je alles op de voet via onze website. En door ons op X te volgen krijg je toegang tot ons liveblog!