Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iPad Pro 2024 lijkt meer op een MacBook dan ooit

Auteur: Ward Edema
0 reacties
iPad Pro 2024


Lees verder na de advertentie

De iPad Pro 2024 krijgt een flinke make-over, waardoor hij behoorlijk op een MacBook begint te lijken. En dat komt met name door een nieuw Magic Keyboard.

iPad Pro 2024

De iPad Pro krijgt volgend jaar een grote upgrade – en het werd inmiddels ook wel tijd. Het huidige design werd al in 2018 geïntroduceerd, en houdt het daarmee bijzonder lang vol. Het doet ons zelfs een beetje denken aan de iPad mini, die er maar liefst negen jaar hetzelfde uitzag.

De iPad Pro 2024 komt er ten eerste in iets gewijzigde formaten: 11 inch en 13 inch. Daarmee krijgt het grote model dus het grootste scherm in een iPad ooit – dit display is zelfs voor het eerst even groot als in een MacBook (Air). Bovendien krijgt het scherm een grote upgrade: voor het eerst heeft de iPad Pro een oled-display, met hoog contrast en levendige kleuren.

Nieuw Magic Keyboard

Bovenstaande geruchten gaan al een tijdje rond, maar volgens Apple-analist Mark Gurman komt er nóg een grote verbetering. Dit heeft te maken met het Magic Keyboard. Hiermee voeg je een toetsenbord, trackpad en extra oplaadpoort toe aan de iPad Pro.


kooptip

iPad Pro met Magic Keyboard

Volgens Gurman komt er tegelijk met de iPad Pro 2024 een nieuw Magic Keyboard, waarvan de binnenkant voor het eerst is gemaakt van aluminium. Hierdoor lijkt het véél meer op het toetsenbord van een MacBook. Ook is er een kans dat het Magic Keyboard eindelijk functietoetsen krijgt – al laat Gurman daar verder niets over los.

Dure grap

Het nieuwe Magic Keyboard wordt door de wat meer premium bouwkwaliteit waarschijnlijk nóg duurder dan de huidige variant. En dat is even slikken, want je bent nu al € 369 kwijt aan een Magic Keyboard – en zelfs € 429 voor de versie voor de 12,9-inch iPad Pro.

Het duurt nog even voordat we het zeker weten. De nieuwe iPad Pro 2024 en het vernieuwde Magic Keyboard komen naar verwachting pas in het voorjaar uit. Tot die tijd houden wij je op de hoogte van de laatste geruchten via onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: via MacRumors