Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iPad Pro met oled komt begin 2024 – maar er is ook slecht nieuws

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
iPad Pro oled display


Lees verder na de advertentie

Apple werkt al maanden aan een 11- en 13-inch iPad Pro met oled-display. Inmiddels weten we dat Apple begin 2024 al met de massaproductie van dit toestel begint, aldus een nieuw rapport van de Koreaanse website The Elec. Maar helaas: hierin staat ook slecht nieuws.

‘iPad Pro met oled-display komt al 2024’

De recente iPhones en Apple Watch-modellen zijn momenteel Apple’s enige producten met oled-displays. Daarvan is de iPhone SE de uitzondering: dit toestel heeft nog steeds een lcd-scherm. Zelfs de Touch Bar van de MacBook Pro had een oled-scherm. De iPad wordt het volgende Apple-apparaat dat dit lot tegemoet gaat, en op lange termijn is de Mac ook aan de beurt.

De meest recente iPads hebben allemaal nog lcd-displays, maar die kunnen niet op tegen oled. Deze schermtechniek zorgt namelijk voor een hogere schermhelderheid, meer contrast en betere kleuren. Met de overstap naar oled wordt ook de accuduur verbeterd, want de verversingsgraad daalt waarschijnlijk naar 10 Hz of minder. Ter vergelijking: de iPhone 14 Pro met always on-display kan zelfs naar 1 Hz.

Slecht nieuws


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Begin 2024 is goed nieuws voor de iPad, maar een Mac met oled-display gaat wat langer duren. In hetzelfde bericht staat namelijk dat de MacBook Pro op zijn vroegst pas in 2027 een oled-scherm krijgt. En dat terwijl aanvankelijk werd gezegd dat dit model in 2026 al de overstap zou maken.

Apple verkoopt op moment van schrijven Macs met twee soorten displays: lcd en mini-led. Eerstgenoemde wordt gebruikt voor de MacBook Air en 13-inch MacBook Pro, laatstgenoemde voor de 14-inch en 16-inch MacBook Pro. Welke van deze modellen als eerste naar oled overstapt, is onduidelijk. Wellicht is het de MacBook Air: Apple-analisten Ross Young en Ming-Chi Kuo beweerden een aantal maanden terug nog dat deze Mac ook in 2024 al een oled-scherm krijgt. Dat wordt afwachten dus.

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws? Zoals over de iPad Pro met oled-display? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!