Terug naar iPad Pro met oled komt begin 2024 – maar er is ook slecht nieuws
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iPad Pro met oled komt begin 2024 – maar er is ook slecht nieuws

Door Annemiek Lourensen10 juli 2023 10:492 min. leestijd0

Apple werkt al maanden aan een 11- en 13-inch iPad Pro met oled-display. Inmiddels weten we dat Apple begin 2024 al met de massaproductie van dit toestel begint, aldus een nieuw rapport van de Koreaanse website The Elec. Maar helaas: hierin staat ook slecht nieuws.

iPad Pro oled display

‘iPad Pro met oled-display komt al 2024’

De recente iPhones en Apple Watch-modellen zijn momenteel Apple’s enige producten met oled-displays. Daarvan is de iPhone SE de uitzondering: dit toestel heeft nog steeds een lcd-scherm. Zelfs de Touch Bar van de MacBook Pro had een oled-scherm. De iPad wordt het volgende Apple-apparaat dat dit lot tegemoet gaat, en op lange termijn is de Mac ook aan de beurt.

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

De meest recente iPads hebben allemaal nog lcd-displays, maar die kunnen niet op tegen oled. Deze schermtechniek zorgt namelijk voor een hogere schermhelderheid, meer contrast en betere kleuren. Met de overstap naar oled wordt ook de accuduur verbeterd, want de verversingsgraad daalt waarschijnlijk naar 10 Hz of minder. Ter vergelijking: de iPhone 14 Pro met always on-display kan zelfs naar 1 Hz.

Slecht nieuws

Begin 2024 is goed nieuws voor de iPad, maar een Mac met oled-display gaat wat langer duren. In hetzelfde bericht staat namelijk dat de MacBook Pro op zijn vroegst pas in 2027 een oled-scherm krijgt. En dat terwijl aanvankelijk werd gezegd dat dit model in 2026 al de overstap zou maken.

Apple verkoopt op moment van schrijven Macs met twee soorten displays: lcd en mini-led. Eerstgenoemde wordt gebruikt voor de MacBook Air en 13-inch MacBook Pro, laatstgenoemde voor de 14-inch en 16-inch MacBook Pro. Welke van deze modellen als eerste naar oled overstapt, is onduidelijk. Wellicht is het de MacBook Air: Apple-analisten Ross Young en Ming-Chi Kuo beweerden een aantal maanden terug nog dat deze Mac ook in 2024 al een oled-scherm krijgt. Dat wordt afwachten dus.

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws? Zoals over de iPad Pro met oled-display? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Annemiek Lourensen

(Web)redacteur iCreate. Kocht als tiener haar eerste Apple-product: een (inmiddels antieke) iPod. Hoort haar lievelingsmuziek tegenwoordig liever live.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar