Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iPad Air 2024 krijgt véél beter scherm dan verwacht: dit is waarom

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
iPad Air 2024 scherm

De iPad Air 2024 belooft nog veel vernieuwender geworden dan al werd gedacht, want volgens een nieuw gerucht krijgt hij ook een beter scherm. Althans, één van de modellen.

Lees verder na de advertentie

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws? Bijvoorbeeld over de iPad? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

iPad Air 2024 scherm

Het is al meer dan een jaar geleden sinds Apple een nieuwe iPad heeft uitgebracht, maar binnenkort gaan we eindelijk een nieuwe zien: de iPad Air 2024. Deze moet behoorlijk vernieuwend worden. Zo wordt hij naar verluidt uitgerust met een M2-chip, en krijgt de selfiecamera een horizontale opstelling.

kooptip

Scoor nu de Apple Watch SE 2023 voordelig tijdens iDays!
Scoor nu de Apple Watch SE 2023 voordelig tijdens iDays!

• Grootste Apple-sale van Nederland
• Actie loopt t/m 2 juni 2024

De grootste verandering zien we terug in het formaat. Want terwijl de iPad Air 2024 gewoon weer een 10,9-inch model krijgt, komt er ook een grotere versie van 12,9 inch. En daardoor kun je voor het eerst een Air kopen zonder dat je de meerprijs van een Pro-tablet moet betalen. Maar je krijgt er nog meer voor terug, want volgens een nieuw gerucht krijgt het scherm van de 12,9-inch iPad Air 2024 een extra upgrade.

miniLED

Schermanalist Ross Young beweert in een nieuw bericht dat de aankomende 12,9-inch versie van de iPad Air 2024 een miniLED-display krijgt. Het grootste voordeel daarbij is een verbeterd contrast, helderdere beelden en diepere zwarttinten. Maar dat niet alleen: miniLED is ook energiezuiniger en geeft de iPad ondersteuning voor HDR-beelden.

Dit is de eerste keer dat een iPad Air miniLED krijgt, maar het gaat dus alleen om het 12,9-inch model. De 11-inch iPad Air krijgt waarschijnlijk weer dezelfde schermtechniek als voorheen. Bovendien wordt de 12,9-inch versie niet de eerste iPad ooit met miniLED: de iPad Pro is hier ook mee uitgerust. Maar die Pro-modellen gaan straks wéér een stapje verder, want volgens de geruchten krijgen de 11- en 12,9-inch versies van de iPad Pro 2024 een oled-scherm.

Release?

De release van de iPad Air 2024 laat al enige tijd op zich wachten. Eerst verwachtte we hem in maart, later werd het april. Inmiddels hebben we onze verwachtingen wéér bijgesteld – de week van 6 mei lijkt een realistisch scenario. Veel langer dan dat kan het ook niet duren, want op maandag 10 juni trapt Apple de WWDC 2024 al af met een uitgebreide presentatie over de grote software-updates van dit jaar. De release kan dus niet lang meer duren!

Wil je op de hoogte worden gebracht van het laatste nieuws over de iPad? En van ander Apple-nieuws? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!