Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Apple Pencil 3 komt al ‘in de komende weken’ uit

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
Apple Pencil 3 release

De release van de Apple Pencil 3 laat niet lang meer op zich wachten, want naar verluidt wordt de nieuwe stylus deze maand nog aangekondigd.

Lees verder na de advertentie

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws, zoals over de Pencil en andere nieuwe producten? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Apple Pencil 3 release

De Apple Pencil is een stylus speciaal voor het tekenen en schrijven op de iPad. Momenteel zijn er maar liefst drie varianten: de Apple Pencil 1, Apple Pencil 2, en de Apple Pencil met usb-c. Ieder model heeft een ietwat ander design, en de ene stylus heeft meer functies dan de andere. Maar het is niet een kwestie van kiezen. Welke Apple Pencil je nodig hebt, hangt af van het iPad-model dat je hebt.

kooptip

Binnenkort wordt er weer een Pencil toegevoegd aan dit rijtje, want naar verluidt wordt de Apple Pencil 3 deze maand nog aangekondigd. Dit schrijft Weibo-gebruiker Instant Digital (aldus MacRumors), die eerder al nieuws brak over de gele iPhone 14 en het maken van ruimtelijke video’s. Volgens de leaker dient de nieuwe Pencil als opvolger van de Apple Pencil 2. Dit model krijgt dus voor het eerst in vijf jaar een upgrade. Ook Mark Gurman van Bloomberg schreef afgelopen weekend nog dat er ‘de komende weken’ een nieuwe Pencil aan zal komen.

Een beter moment voor een nieuwe Pencil is er haast niet. Er gaan namelijk veel geruchten dat Apple deze maand ook met een nieuwe iPad Pro komt, inclusief oled-display. Deze tablet zou tevens een nieuw Magic Keyboard krijgen, met een stevigere behuizing waarmee de iPad meer op een laptop moet gaan lijken. Een nieuwe, en mogelijk geavanceerdere Apple Pencil 3 past dan ook perfect bij deze iPad.

Wat is er nieuw?

Het blijft nog wel onduidelijk welke nieuwe functies de Apple Pencil 3 krijgt. Geruchten spreken in ieder geval over een stylus met verwisselbare punten, die allemaal hun eigen functie krijgen. Zo krijgt de Pencil mogelijk een speciaal punt voor ‘gewoon’ tekenen, maar ook voor schilderen en technisch tekenen. Verder wordt er gesproken over een korter ontwerp met een glanzende afwerking.

Ook gaan er al sinds 2020 geruchten over een Apple Pencil met een unieke kleurensensor. Die zou kleuren uit de echte wereld kunnen herkennen: houd deze Pencil bijvoorbeeld op een groene muur en hij zal die specifieke kleur groen oppakken, zodat je daarmee kunt tekenen of schrijven. Maar dit klinkt wat ons betreft als toekomstpraat, dus we verwachten niet dat de Apple Pencil 3 deze functionaliteit krijgt.