Terug naar watchOS 10
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Software

watchOS 10

Door Koen van Ekeren17 april 2023 12:053 min. leestijd

Dit jaar komt watchOS 10 uit voor de Apple Watch – en het wordt volgens insiders de grootste watchOS-update ooit. Wat zijn de nieuwe watchOS 10 functies? En is het ook geschikt voor jouw Apple Watch? Lees verder!

watchOS 10 release date

watchOS 10

Apple kondigt watchOS 10 officieel aan tijdens de WWDC-keynote. Dit software-event vindt dit jaar plaats op maandag 5 juni. Op deze dag worden alle nieuwe functies en apps voor de Apple Watch tot in detail gepresenteerd. Het is ook het moment waarop Apple iOS 17, macOS 14 en andere besturingssystemen aankondigt.

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS Sonoma.

De watchOS 10 release date is waarschijnlijk medio september 2023. Dit is tegelijk met iOS 17, de grote update voor de iPhone. Vanaf dit moment is watchOS 10 gratis te downloaden. Kun je niet wachten op de nieuwe functies, dan is het rond juli ook mogelijk om alvast een publieke bèta van de nieuwe watchOS te installeren.

Lees deze zomer alles over de WWDC

Wil je álles weten van watchOS 10? Lees dan deze zomer iCreate magazine! Dan weet je straks als eerste welke vernieuwingen er naar je iPhone komen. Je hebt nu al 3x iCreate voor maar 20 euro!

Bekijk de aanbieding

watchOS 10 ondersteuning: welke Apple Watch is compatibel?

Apple Watch Series 8 review

Een nieuwe watchOS-update luidt meestal het einde in van het oudste Apple Watch-model dat het huidige besturingssysteem ondersteunt. Vorig jaar betekende watchOS 9 bijvoorbeeld het einde van de oudere Apple Watch Series 3.

Nu is de Apple Watch Series 4 de oudste Apple Watch die nog overweg kan met het nieuwste besturingssysteem. De kans is aanwezig dat hij geen ondersteuning krijgt voor watchOS 10, maar dat weten we pas zeker als het besturingssysteem op 5 juni is aangekondigd.

Recentere Apple-smartwatches kun je zeer waarschijnlijk gewoon updaten. Deze Apple Watch-modellen hebben zo goed als zeker watchOS 10 ondersteuning:

watchOS 10: nieuwe functies

In de afgelopen jaren waren watchOS-updates niet zo spectaculair. Veel spannender dan wat extra wijzerplaten werd het vaak niet. In 2023 is dat anders. Volgens de goed geïnformeerde Apple-insider Mark Gurman van Bloomberg wordt watchOS 10 de grootste update voor de Apple Watch ooit.

watchOS 10

Apple wil met watchOS 10 een vernieuwde interface introduceren, die het besturingssysteem in een nieuw, fris jasje steekt. Dit meldt Gurman. Dit gaat gebeuren aan de hand van watchOS 10 widgets, die de bestaande apps grotendeels moeten vervangen. Deze vullen je scherm, en geven je in een oogopslag alle informatie die je nodig hebt. Bovendien komen er andere grote vernieuwingen, met name om alvast te compenseren voor het relatief saaie jaar dat de Watch in 2023 krijgt qua nieuwe hardware.

Welke nieuwe watchOS 10-functies er gaan komen, is op dit moment nog niet bekend. Op 5 juni weten we het – en we verwachten dat Gurman nog voor die tijd een tip van de sluier oplicht. Als we meer weten, lees je dat op de website van iCreate. Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Bereid je Mac voor op macOS 14

Bereid je Mac voor op macOS 14

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS 14

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Volgend dossier
Apple Music
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden