Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

watchOS 10.4 is uit: dit is er nieuw voor je Apple Watch

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
watchOS 10.4

Apple heeft watchOS 10.4 uitgebracht. Wat is er nieuw in deze update voor je Apple Watch? En hoe kun je deze nieuwste versie van watchOS 10 downloaden en installeren?

Lees verder na de advertentie

Altijd op de hoogte van Apple-updates? Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

watchOS 10.4 nieuwe functies

watchOS 10.4 is geen update boordevol nieuwe functies. En toch is het aan te raden om deze update te downloaden, want hij zorgt wel voor probleemoplossingen en verbeteringen.

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

watchOS 10.4 biedt ondersteuning voor de nieuwe emoji’s die deze week verschenen voor de iPhone met iOS 17.4. Nieuw zijn onder meer een paddenstoel, een schijfje limoen en een feniks. Installeer je de update niet, en stuurt iemand je een nieuwe emoji? Dan ziet dat er vreemd uit. Een feniks komt bijvoorbeeld door als twee emoji: een duif met daarbij een vlammetje.

Verder verhelpt de update een probleem op met spookaanrakingen op de allernieuwste modellen. De Apple Watch reageerde dan op aanrakingen die er helemaal niet waren, zodat er onbedoeld van alles in gang werd gezet. Ook kun je instellen dat de inhoud van een melding pas getoond wordt na twee keer tikken op het scherm. Helemaal onderaan dit bericht lees je de volledige release notes van Apple bij deze update.

watchOS 10.4 downloaden

Voordat je je horloge kunt bijwerken, moet je eerst je iPhone updaten naar iOS 17.4 – die update verscheen eerder deze week. Je vindt de watchOS 10.3-update via ‘Instellingen>Algemeen>Software-update’ op je Apple Watch zelf. Of open de Watch-update op je iPhone en tik op ‘Algemeen>Software-update’.

Release notes watchOS 10.4
  • Met de instelling ‘Tik om volledige melding te tonen’ kun je nu tweemaal tikken om de gehele melding te zien
  • oor het gebruik van Apple Pay met ‘Bevestig met AssistiveTouch’ is voor extra beveiliging een toegangscode nodig en tweemaal drukken op de zijknop wordt niet ondersteund
  • Er is een probleem verholpen waarbij sommige gebruikers foutieve schermaanrakingen ervoeren
  • Er is een probleem verholpen dat er bij sommige gebruikers toe leidde dat contacten niet met de Apple Watch werden gesynchroniseerd