Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van


Lees verder na de advertentie

Met watchOS 10 krijgt de Apple Watch vanavond een grote update. Met nieuwe wijzerplaten, widgets, nieuw ontworpen apps en nog veel meer. Maar de vraag is: heeft jouw Apple Watch watchOS 10 ondersteuning? Of kun je je horloge helaas niet meer updaten?

watchOS 10 ondersteuning

Goed nieuws: alle Apple Watch-modellen die overweg kunnen met watchOS 9, ondersteunen ook watchOS 10. Deze Apple Watch-modellen kun je updaten:

Vooral voor eigenaren van de Apple Watch Series 4 is dit goed nieuws, want het was twijfelachtig of dit model nog zou worden ondersteund. De Series 4 ontvangt alweer bijna 5 jaar aan updates, maar mag dus nog een jaar langer door met allerlei nieuwe watchOS 10 features.


Uiteraard heb je naast een van de genoemde Apple Watch-modellen ook een gekoppelde iPhone nodig met iOS 17. Ook die update komt vanavond uit. Je moet eerst je iPhone updaten naar iOS 17 en daarna kun je je Apple Watch updaten. Op de nieuwe Apple Watch Series 9 en Apple Watch Ultra 2 staat watchOS 10 standaard al geïnstalleerd.

Lees ook: Ben jij klaar voor watchOS 10?

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Nieuwe functies: widgets, wijzerplaten en meer!

watchOS 10 widgets

Met watchOS 10 krijgt het besturingssysteem een nieuwe interface. Belangrijk hierin zijn de nieuwe Widgets. Door aan de Digital Crown te draaien, toont de Apple Watch met behulp van machine learning de widget met informatie die jij op dat moment waarschijnlijk nodig hebt. Lees hier over ook watchOS 10 widgets: zo werkt de Slimme stapel.

Ook zijn apps beter aangepast op het display van de Apple Watch, dat in de afgelopen jaren groter is geworden. De apps vullen een groter deel van het scherm. Apple besteedde verder veel aandacht aan de work-out voor fietsers. Zij krijgen tijdens een training bijvoorbeeld nieuwe meetgegevens te zien.

Een watchOS kan natuurlijk ook niet zonder enkele nieuwe wijzerplaten. Dit jaar maakt Snoopy zijn opwachting op de Apple Watch, en is er met Palet een bijzonder kleurrijke wijzerplaat toegevoegd. Bekijk hier de nieuwe watchOS 10-wijzerplaten. Wil je meer weten over watchOS 10? Neem dan een kijkje in ons dossier hierover: