Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Deze nieuwe Apple Watch-functie krijg je pas met watchOS 10.1

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
watchOS 10.1 nieuwe functie


Lees verder na de advertentie

Met watchOS 10 zit de Apple Watch vol nieuwe mogelijkheden, maar één grote nieuwe functie krijg je pas met watchOS 10.1.

watchOS 10

Het besturingssysteem van de Apple Watch krijgt ieder jaar een grote update. Met dit jaar: watchOS 10! Deze software-update kun je sinds vorige week installeren, via ‘Instellingen>Algemeen>Software-update’. Meteen daarna krijg je allerlei nieuwe functies tot je beschikking. Denk aan widgets, de optie om je gemoedstoestand vast te leggen en nieuwe wijzerplaten.

Toch is er één grote functie die nog ontbreekt. Apple heeft hem aangekondigd tijdens de presentatie van de nieuwe Apple Watches twee weken geleden, maar je kunt ‘m vooralsnog niet gebruiken. watchOS 10.1 brengt hier verandering in.

watchOS 10.1: nieuwe functie


kooptip


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Dubbeltik

Het gaat hier om de functie ‘Tik Dubbel‘. Hiermee kun je voortaan met één hand je smartwatch bedienen, simpelweg door je duim- en wijsvinger twee keer tegen elkaar aan te tikken. Wat er vervolgens gebeurt, ligt aan de app die je gebruikt. Denk aan het pauzeren/afspelen van je muziek, een telefoongesprek opnemen/ophangen, een timer uitzetten en meer.

Tik Dubbel is beschikbaar vanaf oktober, aldus Apple zelf. En volgens de bekende tech-YouTuber Marques Brownlee hebben we dit te danken aan watchOS 10.1. Een concrete release datum is nog niet bekend, al is de eerste bèta waarschijnlijk deze week nog beschikbaar.

Apple Watch Series 9

Wil je Tik Dubbel gebruiken, dan heb je wel een Apple Watch Series 9 of Apple Watch Ultra 2 nodig. Dit zijn de enige smartwatches met een S9-chip. Deze heeft een snellere Neural Engine, en is daardoor de enige processor die de functie ondersteunt. Kopen kan bij Apple zelf, maar ook bij een van de vele webwinkels. Hieronder vind je de beste deals van het moment.

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws? Zoals wanneer watchOS 10.1 wordt uitgebracht? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!