Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van
thumbnail
Functies

Wallpaper

Er maakt geen ander bedrijf zulke mooie wallpapers als Apple. Maar hoe stel je ze in, en hoe kies je je eigen foto’s? Wij zetten het op een rij.

Lees verder na de advertentie

Wallpapers op iPhone en iPad

Op de iPhone en iPad zijn wallpapers verreweg het meest dynamisch. Houd je vergrendelscherm even ingedrukt, en tik op de ‘+’ om een nieuwe achtergrond te kiezen. Je hebt de keuze uit eigen foto’s en livefoto’s, maar ook dingen als emoji, het huidige weer en astronomische wallpapers.

De achtergrond wordt ook direct toegepast achter je icoontjes op je thuisscherm. In veel gevallen ziet hij er daar net iets anders uit, of is hij expres wazig gemaakt, om je icoontjes wat beter zichtbaar te maken. Op de iPhone 14 Pro en iPhone 15 Pro zie je je achtergrond ook als je iPhone in de slaapstand staat – maar dan wel wat gedimd.

Kerst wallpaper iPhone

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Wallpapers op de Mac

Op de Mac waren wallpapers een lange tijd vrij ‘saai’, maar daar is in macOS Sonoma verandering in gekomen. Sindsdien biedt Apple maar liefst 120 wallpapers aan die ook direct dienen als screensaver. Gebruik je je Mac even niet, dan wordt de stilstaande achtergrond subtiel een bewegend beeld. En dat ziet er erg gaaf uit!

Wallpapers downloaden

macOS Monterey wallpaper download

Heb je niet genoeg aan Apple’s eigen wallpapers? Werp dan een blik op de beste sites om nieuwe achtergronden vandaan te halen!