Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van
thumbnail
Functies

Schermtijd

Met Schermtijd bescherm je niet alleen jezelf voor een telefoonverslaving, maar ook je kinderen. En dankzij iCloud houd je ook de schermtijd van al je andere apparaten bij.

Lees verder na de advertentie

Wat is Schermtijd?

Schermtijd is een functie in iOS, iPadOS en macOS waarmee je bijhoudt hoeveel tijd je op je apparaten spendeert, en in welke specifieke apps. Zo krijg je beter inzicht in welke apps verslavend werken – denk aan Instagram en TikTok – en kun je zo nodig beperkingen invoeren om jezelf te beschermen.

Schermtijd communicatielimieten instellen

De functie werkt ook voor je kinderen als je Delen met gezin hebt ingeschakeld. Hierdoor wordt Schermtijd een soort moderne variant van ‘niet te veel op het scherm, anders krijg je vierkante ogen’, alleen houdt het apparaat dan gewoon op op het moment dat jij instelt.

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Zo zet je Schermtijd aan

Schermtijd inschakelen is zo gepiept via Instellingen op de iPhone of iPad, of Systeeminstellingen op de Mac. Navigeer hierin naar ‘Schermtijd’ en kies vervolgens ‘App- en websiteactiviteit>Schakel … in’. Daarna moet je je apparaat wat tijd geven om je gedrag te analyseren.

Je krijgt na een paar dagen een rapport van je gemiddelde schermtijd. Iedere week krijg je hier een update van, zodat je ziet of je gemiddelde daalt of stijgt. In het menu van Schermtijd zelf zie je precies in welke app je veel tijd hebt gestopt, en waar je kunt minderen.

Schermtijd voor gezin

Als je Schermtijd wilt instellen voor je kinderen, moet je ze eerst hebben toegevoegd met Delen met gezin. Daarna ga je naar (Systeem)instellingen en kies je ‘Schermtijd>Configureer schermtijd voor gezin’. Hier stel je ook eventuele beperkingen in.