Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 153Maak je huis écht slim met HomeKit 🏠
Cover van
Vergrendelscherm
Functies

Vergrendelscherm

Het vergrendelscherm is één van de belangrijkste menu’s van je iPhone en iPad. Je ziet er niet alleen de tijd, maar ook je notificaties, je widgets, en het functioneert als handige snelkoppeling naar je zaklamp en camera.

Lees verder na de advertentie

Stel je vergrendelscherm samen

Widgets

Op je iPhone en iPad gaat het instellen van het vergrendelscherm hetzelfde, mits je bijgewerkt bent naar iOS 17 en iPadOS 17. Houd je vergrendelscherm even ingedrukt, en druk op de ‘+’ om een nieuwe wallpaper toe te voegen. Je krijgt dan heel wat opties, van Apple’s achtergronden tot je eigen foto’s, en van stilstaand tot bewegend.

Na het kiezen van je wallpaper krijg je de mogelijkheid om je widgets in te stellen. Zet bijvoorbeeld de weersvoorspelling op je vergrendelscherm, of je wekker, of je komende afspraak, of … wat je maar kunt verzinnen. Hieronder vind je uitleg daarover.

kooptip

Always-on

iPhone 14 always-on

Op de iPhone 14 Pro en iPhone 15 Pro gaat het vergrendelscherm nog een stapje verder. Hierop zie je het namelijk altijd, ook als je iPhone in de slaapstand staat. Dit komt door always-on, een functie waardoor het scherm constant aan kan blijven zonder dat het veel stroom verbruikt.