Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

‘iPhone SE 2-keynote afgelast in verband met coronavirus’

Auteur: Sven Lamers
0 reacties
iPhone SE 3 Touch ID


Lees verder na de advertentie

Het zal geen grote verrassing zijn, maar volgens bronnen binnen Apple is de geplande iPhone SE 2-keynote in maart afgelast in verband met het coronavirus. Tijdens die presentatie had uiteraard de iPhone SE 2 (of iPhone 9?) en een nieuwe iPad Pro met drievoudige camera gepresenteerd moeten worden. Volgens de bron had Apple zorgen om zo veel mensen bij elkaar te brengen.

Er was een gerucht dat dat event op 31 maart zou plaatsvinden, maar Apple heeft dit nooit aangekondigd en dus was er ook geen officiële bevestiging. Of de nieuwe producten nu via een persbericht worden aangekondigd of dat ze misschien pas veel later op het toneel verschijnen, is onduidelijk.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Productieproblemen iPhone SE 2


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Een ander probleem rondom deze keynote zijn productieproblemen. Volgens de bronnen binnen Apple zijn er ‘vertragingen bij de productie van de hoofdproducten’ van het event. Veel fabrieken en toeleveranciers in China gingen in januari en februari door het coronavirus dicht, en de naweeën daarvan voelen we nog steeds. Er is zelfs een kans dat Apple’s planning voor het hele jaar door het coronavirus wordt verstoord en dat eventueel ook de iPhone 12 vertraging oploopt.

iPhone SE 2-keynote

Steeds meer grote evenementen werden afgezegd in verband met het coronavirus. Het begon met het Mobile World Congress in Barcelona, en ook de Autosalon van Genève ging niet door. Zelfs de Google I/O in mei is bij voorbaat al afgelast. Nu geldt dat dus ook voor de voorjaars-keynote van Apple en we hebben weinig vertrouwen dat er dit jaar een WWDC gaat zijn – tenminste, op de gewende manier.

Overigens zou Apple volgens het officiële beleid van het Santa Clara County, waar het bedrijf gevestigd is, geen event meer mogen houden. Bijeenkomsten met meer dan 1000 mensen zijn niet meer toegestaan.

Digitale bijeenkomst

Een mogelijkheid om de WWDC toch plaats te laten vinden, is om deze digitaal te doen. Hoe dat precies eruit zou kunnen zien, hebben we al een keer uitgebreid besproken.

Bron: Cult of Mac