Terug naar ‘WWDC 2020 wordt helemaal anders door coronavirus’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘WWDC 2020 wordt helemaal anders door coronavirus’

Door Sven Lamers4 maart 2020 09:572 min. leestijd0

Steeds meer grote evenementen worden afgelast uit angst voor het coronavirus. Zo had deze week de Autosalon van Genève plaats moeten vinden, maar die werd op het laatste moment afgezegd. Ook beurzen in Duitsland en Italië gaan niet door. En nu het virus de Verenigde Staten heeft bereikt, zijn ook daar bedrijven in paniek. Google heeft gisteren laten weten dat zijn ontwikkelaarsconferentie Google I/O niet doorgaat. Deze stond gepland voor begin mei. Dat roept bij ons de vraag op of Apple’s conferentie WWDC 2020 door het coronavirus wel plaats gaat vinden. Deze verwachten we namelijk slechts een maand later in juni.

Apple WWDC 2019 livestream

Coronavirus: WWDC 2020 in juni?

Normaliter is het een vaste prik in onze agenda: op de eerste of tweede maandag van juni vindt ’s avonds Apple’s grote WWDC-keynote plaats waarin het bedrijf de nieuwe besturingssystemen voor Mac, iPhone, iPad en Apple Watch presenteert. Misschien gooit het coronavirus dus roet in het eten. Op Twitter speculeert ontwikkelaar Marco Arment al dat de WWDC binnen Apple stiekem al geannuleerd is en dat het bedrijf alleen maar wacht met het bekendmaken van dat nieuws totdat de alternatieve plannen duidelijk zijn.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Online stream?

Als dit het geval is, denkt Arment dat een online livestream van de keynote uit het Steve Jobs Theater het meest aannemelijk is. Wat dat betreft zou er voor ons dus niet al te veel veranderen. Wij kunnen mooi vanaf de bank genieten van Tim Cooks presentatie en de bèta-versies van macOS en iOS zullen ook meteen beschikbaar zijn. Voor ontwikkelaars is er echter nog meer aan de hand.

Want de WWDC houdt natuurlijk nog meer in dan alleen de keynote. Meteen na de presentatie van de beginnen namelijk de sessies waarin de ontwikkelaars alle nieuwe mogelijkheden uitgelegd krijgen. Ook deze zouden volgens Arment als video’s online beschikbaar kunnen worden gesteld. Kortom, misschien gaat de WWDC niet door op de oude manier, maar al het nieuws komt toch wel.

En de keynote eind maart?

Hetzelfde verhaal geldt overigens voor een mogelijke keynote eind deze maand. Er wordt verwacht dat Apple binnenkort een iPhone SE 2 (of iPhone 9?) en iPad Pro gaat presenteren. Als hiervoor een keynote op de planning stond, dan kunnen we wel vrijwel zeker zeggen dat-ie niet doorgaat. Een productlancering in de vorm van de persberichten is aannemelijker. De tijd zal het uitwijzen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar