Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van
nieuws iPhone iPhone 12 (Pro)

‘iPhone 12 verschijnt pas in oktober door coronavirus’

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
iPhone 12 release oktober


Lees verder na de advertentie

In heel China liggen fabrieken stil vanwege het rondrazende coronavirus en dat heeft ook gevolgen voor de iPhone. Volgens DigiTimes wordt de iPhone 12 release met een maand uitgesteld, waardoor het aankomende vlaggenschip pas in oktober in de winkels ligt.

iPhone 12 release oktober

Vanwege het coronavirus heeft Apple zijn werknemers reisbeperkingen opgelegd. Die zijn nu verlengd tot eind april, waardoor de engineers voor een lange periode niet in staat zijn om naar Azië te reizen. Voor de iPhone 12 heeft dat grote gevolgen, schrijft DigiTimes op basis van bronnen uit de toeleveringsketen van Apple. Eind maart zou daar namelijk de (Engineering Validation Test) van de iPhone 12 moeten plaatsvinden. Hierbij brengen Apple-medewerkers een bezoek aan China om de productieketen te perfectioneren.

Dit bezoek moet nu zeker met een maand worden uitgesteld, meldt DigiTimes. Hierdoor zou de massaproductie van de iPhone 12 pas een tot twee maanden later van start kunnen gaan. Mocht dit kloppen, dan is het zeer waarschijnlijk dat de iPhone 12 pas in oktober of zelfs in november in de winkels ligt.

Afgelopen vrijdag sprak de Amerikaanse zakenkrant Bloomberg ook al van een vertraging van een maand, als gevolg van de uitbraak van het coronavirus. Dit zou naast de iPhone 12 ook betrekking hebben op de iPhone SE 2, die eind deze maand werd verwacht.


kooptip

Vijf nieuwe iPhones

Naar verluidt wil Apple dit jaar liefst vijf nieuwe iPhones lanceren. De eerste wordt nog deze maand verwacht: een opvolger van de iPhone SE. In september volgen er nog vier. De iPhone 11 krijgt twee opvolgers, met een versie van 5,4 en 6,1 inch. De iPhone 12 Plus (Max) zou een stukje groeien en komt naar verluidt in de formaten 6,1 inch en 6,7 inch.

Traditioneel onthult Apple zijn vlaggenschepen in september – en dit jaar zal dat niet anders zijn, verwachten we. Wel is het dus aannemelijk dat de iPhone 12 pas later in de winkels ligt.