Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Mobile World Congress in Barcelona afgelast vanwege coronavirus

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Mobile World Congress


Lees verder na de advertentie

Het Mobile World Congress in Barcelona is afgelast vanwege het nieuwe coronavirus. Dat heeft organisator GSMA gisteren bekendgemaakt. De smartphonebeurs die jaarlijks zo’n 100.000 bezoekers van overal ter wereld trekt, had op 24 februari van start moeten gaan.

Mobile World Congress afgelast

Dat het evenement afgeblazen zou worden, zat er al een beetje aan te komen. Grote namen die op de beurs zouden staan, lieten één voor één weten dit jaar niet van de partij te zijn. Zo gaven onder meer LG, Sony en Ericsson eerder al aan niet te komen omdat de gezondheid van werknemers en bezoekers niet gegarandeerd kan worden. Op onnodige risico’s zit natuurlijk niemand te wachten.

Apple was sowieso al niet aanwezig op de beurs dus wat dat betreft mis je niets. Maar het is natuurlijk altijd interessant om te zien waar de concurrentie mee in de weer is. Het congres zou dit jaar in het teken hebben gestaan van 5G, kunstmatige intelligentie, slimme apparaten en de verantwoordelijkheid van tech-bedrijven voor de planeet. Veel van de grote spelers zullen onthullingen nu bewaren tot hun eigen evenement. Vooral voor de wat kleinere bedrijven en startups, die flink moeten investeren in een plekje op de beursvloer, is het een grote strop.

Extra maatregelen mochten niet baten

De organisatie van het MWC heeft toen alle grote fabrikanten het af lieten weten, eerst nog geprobeerd om de boel te redden door allerlei voorzorgsmaatregelen te treffen. Zo zou de temperatuur van bezoekers gecontroleerd worden, waren bezoekers uit de getroffen Chinese provincie niet welkom en golden er allerlei strenge voorschriften in het kader van hygiëne (handen schudden werd ontraden). Het heeft niet mogen baten en misschien hebben de bovengenoemde voorzorgsmaatregelen juist extra angst aangejaagd. Daarom kon de organisatie niet anders dan het congres afgelasten. Het is de bedoeling dat er in 2021 wel weer gewoon een beurs is, maar de financiële gevolgen zijn groot.


kooptip

Bron: MWC Barcelona