Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

‘Veel minder iPhones verscheept door coronavirus’

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPhone vasthouden


Lees verder na de advertentie

Apple-analist Ming-Chi Kuo verwacht dat er dit kwartaal veel minder iPhones verscheept kunnen worden dan verwacht. Dat heeft alles te maken met de uitbraak van het nieuwe coronavirus.

Minder iPhones verscheept

Kuo voorspelt dat er in het eerste kwartaal 36 tot 40 miljoen iPhones verscheept gaan worden – ten opzichte van een eerdere voorspelling is dat een daling van maar liefst tien procent. Dat komt omdat een groot aantal iPhone-onderdelen wordt gemaakt in Chinese fabrieken en China ondervindt op dit moment de meeste hinder van het virus. De beperkte aanlevering kan gevolgen hebben voor de iPhone-voorraad. Kuo waagt zich nog niet aan het voorspellen van de gevolgen op langere termijn, bijvoorbeeld voor de iPhone 12.

Kuo is niet de eerste die met dit soort voorspellingen komt. Vorige week zei een andere analist dat de iPhone SE 2 release mogelijk vertraging oploopt door de hele situatie. De productie van dit nieuwe toestel had in februari van start moeten gaan, maar de toeleveringsketen is behoorlijk verstoord. Het is nog steeds mogelijk dat Apple de nieuwe iPhone in maart aankondigt, maar misschien ligt het daarna nog niet meteen in de winkel of slechts in een beperkte oplage.

Apple en het virus

Apple heeft inmiddels bekendgemaakt dat alle Apple Stores, kantoren en contactcentra in China gesloten zijn in verband met het virus. Dit duurt nog zeker tot en met zondag 9 februari. Tim Cook heeft beloofd dat Apple hulp gaat bieden aan de getroffenen. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft het coronavirus inmiddels uitgeroepen tot internationale noodsituatie.