Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Deze 5 oude spelcomputers komen als app naar je iPhone

Auteur: Ward Edema
1 reacties
Oude games iPhone

Sinds vorige week is het mogelijk om oude GameBoy-games op je iPhone te spelen, maar er komen nog veel meer klassiekers aan! Deze oude spelcomputers komen als app naar je iPhone.

Lees verder na de advertentie

Emulator-mania

Sinds vorige week barst het opeens los: emulator-apps komen in groten getale naar de iPhone. Daarmee doet je iPhone zich voor als een oude spelcomputer, waardoor je allerlei retro games kunt spelen. Vorige week werd al het langverwachte Delta gelanceerd, waarmee je onder andere GameBoy- en Nintendo DS-games op je iPhone kunt spelen. En nu komen er nog meer oude spelcomputers naar je iPhone!

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

De ontwikkelaar van Provenance, een emulator-app die al langer via onofficiële wegen op je iPhone gezet kan worden, heeft namelijk aangekondigd dat ze toewerken naar een release van de app in de App Store. Je kunt hem dan installeren op iPhone én Apple TV. Provenance heeft ondersteuning voor spellen van de PlayStation 1, GameCube, Wii, SEGA Genesis, Atari 2600 en meer – dus je iPhone krijgt er flink wat games bij.

kooptip

Waarom nu?

Waarom komen al die emulator-apps opeens nu naar de App Store? Dat heeft te maken met nieuwe regels voor de appwinkel. Apple heeft sinds de opening van de App Store altijd geblokkeerd dat er emulator-apps aangeboden mochten worden, maar heeft dat beleid nu aangepast.

Provenance iPhone

Waarschijnlijk komt dit vooral omdat er nu appwinkels van derden zijn toegestaan op de iPhone door een nieuwe wet van de EU. Apple lijkt bang te zijn dat mensen massaal naar die appwinkels zouden gaan voor emulators als ze niet ook in de App Store worden aangeboden, en dus is het App Store-beleid versoepeld. Met het nodige speelplezier voor ons tot gevolg.

Provenance downloaden

Wanneer de Provenance-emulator precies naar de App Store komt, is nog niet bekend. Voorlopig moet je het dus doen met Delta als je oude spelletjes op je iPhone wilt spelen. Hoe dat werkt, lees je in ons artikel: Bijna alle oude Nintendo-games vanaf nu te spelen op je iPhone.